biznis
28

Najmoderniji stambeni kompleks u Zenici dobio prve stanare

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Zenici na lokaciji Crkvičkog brda danas je izvršena svečana primopredaja ključeva za kupce najmodernijih stanova u lamelama A i B stambenog kompleksa "Makovi" koje su gradili tri zeničke firme.

Radovi na izgradnji prve zgrade koja obuhvata lamele A i B počeli su u maju prošle godine, a nešto više od godinu dana, prva zgrada je završena i stanari su uselili u svoje domove.

Radove na izgradnji kompleksa "Makovi", koji će ukupno imati osam lamela, izvode tri zeničke firme: Almy Zenica, Arel Zenica i Grading KGM Zenica. Koncept izgradnje stambenog kompleksi "Makovi" u Zenici prilagođen je potrebama modernog načina života, a u današnjem obraćanju na svečanoj primopredaji ključeva, predstavnici firma su istakli da su prije gradnje slušali potrebe kupaca. Ukupna vrijednost investicije je 25 miliona KM.

"Prva faza od 8.000 kvadratnih metara završena je u nepunih 15 mjeseci po ideji glavne projektantice Edine Babahmetović. Ideja gradnje na ovoj lokaciji traje već dugo, ali krajem 2014. godine Damir Begić i ja odlučili smo da uzmemo livadu sa starim i napuštenim temeljima i realiziramo naš san", kazao je direktor firme Arel Zenica Suad Kaknjo.

On je još dodao da se kroz ovu investiciju pokazalo da građevinska zenička operativa može u veoma kratkom vremenu napraviti najsavremenijih objekat u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu.

Za oko 24 mjeseca u potpunosti bi trebala biti završena gradnja stambenog kompleksa "Makovi" koji će imati 360 stambenih jedinica površine od 25 do 100 kvadratnih metara.

Direktor i osnivač zeničke firme Almy Zenica Ismet Begić je svim kupcima zaželio sreću i ispunjenje svih snova u novim stanovima te je izrazio veliko zadovoljstvo što su lamele A i B, kao što će biti i ostale, izgrađene bez uvoznih materijala.

"Novac je ostao u našoj državi i novac ostaje ovdje kroz ovakve i slične projekte te dolazi do zapošljavanja naše omladine", izjavio je Begić.

Nakon govora, ispred lamela A i B prerezana je svečana vrpca, a kupcima stanova podijeljeni su prigodni pokloni.

Stambeni kompleks "Makovi" čiji je projektant firma "Entasis" Zenica, zamišljen je oblika nepravilnog trougla, a svaka lamela će imati prizemlje, pet do sedam spratova i potkrovlje.

Cijena jednog kvadrata stana će se kretati od 1.500 do 1.600 KM sa uračunatim PDV-om. Cijene stanova od 25 do 31 m2 -1.600 KM/m2, od 31 do 42 m2- 1.550 KM/m2, od 42 m2 do 100 m2 - 1.500 KM/m2. Također, kupci će imati mogućnosti da kupe i garažno mjesto u objektu po cijeni od 10.000 KM sa uračunatim PDV-om.