Ekonomija u kritičnom stanju
0
Najgori scenario prijeti Evropi
Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E ako SRNA i \"institut The\" kazu da Evropi prijeti propast, to je to onda, sve je gotovo. Ne znate ni kopirati vijest koju vam vasi frendovi vlasi serviraju, glupani redakcijski. Rijec je o The Brookings Institution, to uopste nije nikakav institut nego javna (navodno) neprofitna (navodno) organizacija (e to jesu, dobro su organizovani) gdje se istrazivanja i izvjestaju narucuju po zeljama, a sve u skladu sa dubinom dzepa narucioca. Smjesteni su, pazi slucajnosti, u Washingtonu. http://www.brookings.edu/ http://en.wikipedia.org/wiki/Brookings_Institution PS - predsjednik im je rodjen u Daytonu, Ohio, i teski je Clintonov jaran.
Bitno je da ste vi super uspijesni, u dugovima do grla nezaposlenost u usiju.
Koja komedija kad bosnje pocnu o ekonomiji, pa da znate ista o zivotu ne biste bili pi svemu najgori ubjedljivo, smijesni ste :)
@... Mozes ga svati kako hoces ali je cinjenica da pojedine banke ili biznisi imaju povlasten polozaj kod drzave za razliku od nekih drugih. Takvi su \"too big to fail\" sto znaci da nesmiju propasti jer drzava ce da plati njihove gubitke. To nije trzisna ekonomija ili Kapitalizam, mozda bi ga prije zvao Neoliberalni Socijalizam.
\"Security\" industrija troši milijarde i milijarde u novcima i u stručnjacima koji bi radili nešto drugo. Učinak? Skoro ravan 0. Ubica pobije ljude i onda nas obavijeste gdje je bio zadnjih 15 godina, s kime je pio kafu, koliko spama je otvorio. Žrtvama to puno znači. ...Umjesto atomske bombe mogli ste pronaći lijek..
največi problem jeste ZADUŽENOST... jedini izlaz jeste DA SE TROŠI ONOLIKO KOLIKO SE ZARADI jer zaista je pogrešno trošiti unparijed nekakve zamišljene pare...limiti, krediti itd to treba ukinuti... jeste ekonomske rasti bi bile manje...ali ekonomija bi bila realna i stabilna kao beton. na kraju krajeva zaista nam nije potreban NOVI IPHONE svake pola godine...ili štancanje najnovijih modela auta svaka 3 mjeseca itd...
Naime kao prvo ne može sve biti isplativo. Kafić da ali školstvo ne. Kao drugo treba paziti na Planetu. Krčenje prašuma je možda isplativo gledajući ekonomske brojke. Onda ostaje najveći problem Nauka je danas u službi Kapitala a trebala bi biti u službi Evolucije to jest napretka civilizacije.
Nije to nikakav socijalizam za bogate to je Neoliberalni Kapitalizam, opasan i pogrešan kao i obični nacionalni kapitalizam. Socijalni kapitalizam je zdrav.
@Jedi knight Neradi se o Socializmu ili Kapitalizmu. Problem je sto danasnji \"kapitalizam\" je u stvari Socijalizam za bogate. Tako da sirotinja i radnici kad pogrijese izgube biznis ili poso po kapitalistickim arsinima dok velike banke kad propadnu dobiju od drzave pare (Socijalizam) ,kao i kod nas prije rata u Jugoslaviji gdje su uspijesne firme placale gubitase pa na kraju i one postale gubitasi. To je Socijalizam i pogresan je kao i ovaj Socijalizam za bogate, kad nesto nije isplativo (banka,firma,kafic) treba ga zatvoriti jer se ne isplati i naci bolju biznis opciju. To je Kapitalizam i to je zdravo.
Mislis eu
Da i zato preporuka EU da ukinu besplatno zdravstvo, socijalne programe, a da ECB naštampa i pokloni trilione eura za 1% elite. Tada će biti sjajni kao i USA.
Nekada je sreca sto nismo Evropa
Alle Gegen Alle