Promo
53

Najbolji dokumentarni filmovi AJB DOC-a na servisu Moj Film

Međunarodni festival dokumentarnog filma, AJB DOC Film Festival, biće održan u Sarajevu od 20. do 24. septembra ove godine.

Festival organizuje televizijska kuća Al Jazeera Balkans, u saradnji s Al Jazeera Media Networkom i Al Jazeera Media Instituteom.

Na servisu Moj Film u ovom periodu ljubitelji dokumentarnog filma mogu gledati nagrađivane dokumentarne filmova koji su do sada prikazani na prošlogodišnjem AJB DOC Film Festivalu.

Gledaoci će moći pogledati brojne zanimljive naslove dansko-švedske koprodukcije "Lost Warrior", "O očevima i sinovima" sirijskog redatelja Talala Derkija, te "Kamo idemo" autorice Lidije Špegar.

Cilj AJB DOC Film Festivala je afirmisati autore i dokumentarne filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti: hrabrost, istinu, pravednost, toleranciju i kosmopolitizam.

Festival se sastoji od takmičarske i netakmičarske selekcije filmova, kao i programa AJB. Karte za AJB DOC Film Festival mogu se kupiti u Multiplexu Cinema City.

Partner i sponzor ovogodišnjeg AJB DOC Festivala je BH Telecom.

Sve projekcije bit će održane u Multiplexu Cinema City u Sarajevu, a informacije o filmovima i detaljima projekcija dostupne su na web-stranici Festivala www.ajbdoc.ba.