{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nagrada za životno djelo Tomislavu Grizelju

F
20.11.2013. u 17:49
0
15
Nagrada za životno djelo Tomislavu Grizelju
0
Nagrada za životno djelo Tomislavu Grizelju
Tomislav Grizelj na dodjeli nagrade
Na završnoj svečanosti LPG Kongresa u Ljubljani uglednom sarajevskom industrijalcu i vlasniku kompanije Grizelj Tomislavu Grizelju uručena je Nagrada za životno djelo.
Ova nagrada, kako stoji u obrazloženju, Grizelju se dodjeljuje za velika i kontinuirana postignuća u tehničko-tehnološkom praćenju razvoja te u zakonodavnom uređivanju područja za LPG/CNG, u posljednjih deset godina u BiH i regiji jugoistočne Evrope.

LPG je organizacija koja okuplja proizvođače i distributere plina te proizvođače sredstava za transport plina iz CEFTA zemalja.

Tomislav Grizelj je Nagradu za životno djelo primio nešto više od mjesec dana prije nego što će napuniti 35 godina poduzetničkog staža sa svojom firmom Grizelj.

U tih 35 godina, Grizelj je poslovanje s plinom podigao na najviši nivo struke, širio primjenu plina i struci podario mnoga tehnička, tehnološka i zakonska rješenja. Osim razvoja struke, Grizelj je bio vrlo aktivan u organima i organizacijama koje su mogle uticati ili na uvjete za razvoj njegovog biznisa ili na uvjete za razvoj bosanskohercegovačke ekonomije.

Bio je prvi predsjednik Vijeća male privrede pri Privrednoj komori Jugoslavije, Business Magazin ga je 1991. godine proglasio biznismenom godine, a nekoliko godina kasnije i industrijalcem godine, bio je predsjednik Upravnog odbora Vanjsko-trgovinske komore Bosne i Hercegovine, predsjednik Udruženja poslodavaca i član Socijalno-ekonomskog vijeća, saopćeno je iz MITA Group.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: