{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Sarajevskom aerodromu instalirana prva ATM mjenjačnica

7.5.2012. u 15:06
0
4
Na Sarajevskom aerodromu instalirana prva ATM mjenjačnica
0
Na Sarajevskom aerodromu instalirana prva ATM mjenjačnica
Danas je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo svečano u rad puštena ATM mjenjačnica Raiffeisen banke. Riječ je o automatizovanoj i prvoj mjenjačnici ove vrste u BiH, a prvu transakciju zamjene novčanica kojom je mjenjačnica i zvanično puštena u funkciju napravio je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.
"U Raiffeisen banci pratimo trendove na tržištu i potrebe klijenata, te tome prilagođavamo našu ponudu proizvoda i usluga. Vjerujemo da će instalacija ATM mjenjačnice Raiffeisen banke na sarajevskom aerodromu rezultirati zadovoljstvom naših sugrađana i brojnih posjetilaca naše zemlje", izjavio je Michael Müller, direktor Raiffeisen banke.

Automatizovana mjenjačnica se može koristiti za gotovinske transakcije zamjene stranih valuta u lokalnu valutu, KM. Na ovoj mjenjačnici omogućena je zamjena valuta: EUR, USD, CHF i HRK u KM, a u narednom periodu svakako je planirano širenje ove liste valuta.

"Sa Raiffeisen bankom uspješno sarađujemo već dugi niz godina i uvjereni smo da je Međunarodni aerodrom Sarajevo zaista prava lokacija za puštanje u rad jedne ovakve automatizovane mjenjačnice. Ova ATM mjenjačnica će svim posjetiocima sarajevskog Aerodroma uveliko olakšati zamjenu stranih valuta u KM, pojednostavljujući i skraćujući vrijeme samog procesa. Na ovaj način podignut je nivo kvalitete usluge, što je potvrda naše posvećenosti zadovoljenju potreba i ispunjenju očekivanja naših korisnika", izjavio je Ivan Veličan, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Osim papirnih KM novčanica, ATM mjenjačnica klijentima po potrebi isplaćuje i KM kovanice u svim postojećim apoenima. Limit za pojedinačnu transakciju konverzije stranih valuta iznosi 1.000 KM po napravljenoj transakciji. Klijenti će o izvršenoj transakciji zamjene valuta dobiti potvrdu sa navedenim svim detaljima transakcije. Mjenjačnica će biti na raspolaganju u periodu radnog vremena aerodroma (05:00 - 22:00 sati).

Osim novoinstalisane ATM mjenjačnice, našim sugrađanima i svim putnicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo na raspolaganju je kao i do sada bankomat Raiffeisen banke. Podsjećamo da Raiffeisen banka trenutno u svojoj mreži ima više od 200 bankomata na području Bosne i Hercegovine, sa tendencijom stalnog rasta broja istih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: