Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
47 eura + aerodromske takse = 200 eura
nemos do ljubljane vozom otic za 47 € bravo svaka cast
easyjet i wizzair. to nama treba.
@spreminator gdje bi ti da te spusti avion kod aja sofije dzamije ??? lud li si ? pa gdje i u kojem je to gradu(civiliziranom) je aerodrom poprilicno dalje od grada .naravno zbog buke gasova aviona,stvaranja guzve,potrebnog prostora itd znaju ovde minder naucnici sve.
ja sam gledo avio karte 5 eura al taksa kad oplete izadje kasnije karta na 150
jeftiniji je ovaj avion od sarajevskih taksista , mozda kupim jedan manji avion pa otvorim liniju aerodrom - bascarsija-aerodrom.Mogu slijetat kod brane na Milji.avion pola beton pola voda.
jos jedna info za pegasus, u avionu se sve placa, znaci nema pica, kafe, caja, sendvica besplatno kao kod drugih kompanija. istina let ne traje dugo pa se moze izdrzati :)
"Povratna karta aviokompanije Fly Pegasus iznosi 47 eura bez aerodromskih taksi, a redovna linija saobraćaće pet puta sedmično. " Odakle za gdje... ??? ttcctctctctccc Inače, u gornjem tekstu nigdje nije napisana destinacija! Novinarčine KLIX-a nisu više krivci za ovaj pravopisni neuspjeh, krivci su vlasnici KLIX portala
Evo probajte naci na skyscanner-u pa cete vidjti Slazem se da je bezveze reklamirati bez taxi ali tako svi rade pa i ovi. Gdje god da putujete pise neka cijena plus taxe. Kao da je nekad neko uspio otici bez taxi. Tako rade i nase tursiticke agencije za sve aranzmane gdje se ide avionom. To je pravo bezvele al eto. SJJ - SAW 15:05 13 March 2013 SAW - SJJ 13:30 19 March 2013 107,98 €
Gluposti, 47 eur + takse nije low-cost, tj niskobudžetna, već mid-cost. Niskobudžetne su Wizzair, EasyJet, RyanAir, sa kartama od 10, 15, pa čak i 2 eura, uključujući i takse.
To ja rekoh, em nije cijena koju reklamiraju vec mjesecima, em te spuste nedje van Istanbula, pa plati jos pola cijene karte taksisti da te dobaci nazad u grad. Dok se malo ne saberu i ne prilagode na bosanski mentalitet i dok THY roka ovim prostorima, nista od ovog Pegasusa jos zadugo. Nice try.
Ne vidim razlog sto onda po medijima kruzi cijena od 40-50 EUR kao povratna ako u nju nije uracunato sve sto se treba platiti. Sta meni znaci taksa ova, taksa ona? Znaci, daj mi cijenu koju ja moram platiti, a nemoj mi podvaljivati cijenu koja je nidje veze. Jest mene briga koliko od tog iznosa vidi Pegasus, daj totalka cijenu i to je to. Cim je kompanija ovako neiskrena na pocetku gdje se treba probiti na trziste sa tako jakim konkurentom kao sto je THY, onda mozes mislit kako razmisljaju. Nismo ba u Americi gdje ti u najobicnijoj prodavnici stave cijenu, ali bez poreza, pa ti sebi onda dodaji 20-30% (il koliko je vec) na tu izlozenu cijenu.
Cijena nije ubleha sa taxama povratna. Jedino je fol sto je Sabiha Gokcen pravo daleko od grada u azijskom dijelu. SJJ - SAW 15:05 13 March 2013 SAW - SJJ 13:30 19 March 2013 107,98 €
koliko bi mene izasle 2 povratne karte za Istanbul sa svime,??
Uzeo sam kartu za May , najjeftinija 141 E pa eto :) Dok imamo ove taxe , nikad to nece biti to .. 20 E mi je bio let Madrid Barcelona , a drug je uzeo Madrid London za 78 E eh to je niskobudetni :)
Cista ubleha! Samo nekoliko mjesta u avionu je po objavljenoj cijeni! Pokusao sam napraviti grupnu rezervaciju za 40 ljudi i to za let u august i dobio ponudu od 236 eura po osobi! Imam i dokaz o tome! Ostaje da ipak letim turkishem koji mi je dao mnogo povoljniju ponudu za grupu! Tarifu od 47 eura sa taksama u jednom pravcu moci cete samo sanjati! Pitajte kompaniju dragi novinari, da li moze uvijek garantovati navedenu cijenu!
Normala je kod svih niskobudžetnih aviokampanija da im cijene karata variraju i narmalno je da je ako rezervišeš sebi kartu prije na mjesec dana nego što ćeš putovati ona mnoooogo jeftinija od one karte koju rezervišeš 4-5 dana prije leta i to je princip svih nisko budžetnih kompanija no međutim nije mi jasno kakve aerodromske takse se spominju jer npr. ja sam iz Bratislave za 24€ kupio dvije karte za Barcelonu tj. za aerodrom u blizini Barcelone ali sam ih naravno kupio prije na 20-25 dana nego sam poletio i to je sve što sam platio, nema nikakvih drugih taksi niti bilo šta pa mi nije jasno zašto se uvijek spominju nekakve takse sa tog sarajevskog aerodroma????