Inauguralni let
2.8k

Na sarajevski aerodrom sletio prvi avion Qatar Airwaysa iz Dohe

Piše: I. P.
(Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Avion Qatar Airwaysa iz Dohe sletio je danas na Međunarodni aerodrom Sarajevo, čime je obavljen dugo očekivani inauguralni let.

U avionu je među desetinama putnika iz Dohe u Sarajevo doputovao i izvršni direktor Qatar Airwaysa Abar al Baker i ambasador BiH u Kataru Tarik Sadović.

Putnike će iz Dohe u Sarajevo i nazad prevoziti Airbus A320 koji ima 12 sjedišta u poslovnoj i 132 sjedišta u ekonomskoj klasi. Putnici će imati pristup sistemu za zabavu Oryx One koji nudi posljednja izdanja filmova, TV setova, muziku, igre i još mnogo toga.

Najniža promotivna cijena putovanje je 609 eura. Najjeftinija povratna karta u regularnoj tarifi na relaciji Sarajevo – Doha – Sarajevo iznosi blizu 650 eura u ekonomskoj klasi, dok će najskuplja karta u poslovnoj klasi koštati 3.000 eura.

"Uvođenje letova za Sarajevo je značajan korak naprijed u povećanju naše prisutnosti u istočnoj Evropi, a osigurat ćemo putnicima novu i uzbudljivu rutu u izvanredan grad i iz njega. To je ujedno i dokaz naše opredijeljenosti ka proširenju globalne mreže. Dodavanje Sarajeva u našu globalnu mrežu omogućit će putnicima u BiH da se spoje s više od 150 destinacija širom svijeta kroz naš centar s pet zvjezdica - Hamad International Airport", rekao je ranije izvršni direktor Qatar Airways grupacije Akbar al Baker.