biznis
10

Na putu od Zagreba prema moru: Otvoren prvi Burger King u Hrvatskoj

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
U Hrvatskoj je u subotu otvoren prvi fast fud popularnog američkog lanca brze prehrane Burger King. Ljubitelji fast fooda moći će konzumirati proizvode ovog branda na odmorištu Draganić-jug na autocesti A-1 Zagreb - Split. Cijena klasičnog hamburgera i cheeseburgera je 11 kuna (2,82 KM), a njihov prepoznatljivi Whopper burger košta 22 kune (5,65 KM).

Zaštitni znak tog lanca brze prehrane upravo je popularni Whopper burger koji se sastoji od teleće pljeskavice i dodatka paradajza, zelene salate, kiselih krastavaca, luka i majoneze u pecivu sa sezamom.

Prženi krompirići koštaju između 9 i 15 kuna (2,31 i 3,85 KM), ovisno o veličini porcije. Na meniju su i tri vrste pilećih burgera, a svima je cijena 22 kune (5,65 KM).

Svaki burger možete obogatiti umakom, dodatnom pljeskavicom, sirom, slaninom ili povrćema, a cijene dodataka su od 3 do 8 kuna (od 0,80 do 2,05 KM).

Također, nude i tri vrste salate koje koštaju između 15 i 33 kune (3,85 i 8,47 KM), ali i posebne King zalogaje koji obuhvaćaju pileća krilca, pržene kolutiće luka i pileće medaljone po cijeni između 14 i 30 kuna (3,60 i 7,70 KM).

Osim raznih hamburgera i cheeseburgera, prženih krompirića i napitaka u ponudi imaju posebno pripremljene menije poput Whoppera, Steakburgera, Big King XXL-a, Double Cheeseburger XXL-a ili Big Kinga koji osim burgera uključuju srednji pommes frites i 4 decilitra bezalkoholnog pića, a cijene im se kreću od 32 do 46 kuna (8,20 i 11,80 KM).

U ponudi su i King deserti poput sundae sladoleda s preljevom, vrućih browniea s dodatkom sladoleda ili smoothiea, a cijene su od 7 kuna (1,80 KM) naviše.

O dolasku Burger Kinga u Hrvatsku govorilo se dugo, posebno nakon što je proradila franšiza KFC-a, još jednog popularnog američkog fast-food lanca. Prve ozbiljnije najave neki mediji objavili su još prije godinu dana, no otvorenje se, eto, čekalo do ovog vikenda. Franšizu za Hrvatsku dobila tvrtka je Sportina koja ovaj pristupačni brand vodi i u Sloveniji.