Smjena gostiju
69

Na Makarskoj rivijeri 75.000 gostiju

FENA
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Drugi vikend avgusta na Makarskom primorju u znaku je još jedne velike ovoljetne smjene gostiju, većih gužvi na državnim i gradskim prometnicama te u trajektnom prometu.

Na Jadranskoj magistrali vozi se u dugim kolonama, usporeno i s povremenim zastojima, a na prilazu Makarskoj iz pravca Splita i Dubrovnika, kao i prilazima ostalim turističkim mjestima, također su veće gužve u saobraćaju.

Na trajektnoj liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku od oko sat i pol vremena, a na Hvaru za ukrcaj prema kopnu čeka se oko četiri sata, saznaje Hina u ispostavi riječke Jadrolinije.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u prve dvije dopodnevne plovidbe nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču, pa je i za prvu poslijepodnevnu plovidbu trajekt uglavnom popunjen.

U ljetovalištima na Makarskom primorju, prema podacima turističkih ureda, do početka vikenda odmaralo se oko 75.000 domaćih i stranih gostiju, a nakon vikenda očekuje sa da isti broj gostiju nastavi s ljetnim odmorom.

U hotelskim kućama od Brela do općine Gradac koje ugošćuju više od 14.000 gostiju, kapaciteti su uglavnom popunjeni pa hotelijeri preporučuju prethodnu rezervaciju smještaja, a slično je i u kućama za odmor, dok u apartmanima i sobama obiteljskog smještaja ima još nešto slobodnih mjesta.