Uskoro gradnja
338

Na Bjelašnici će do 2021. godine biti izgrađen luksuzni hotel vrijedan 30 miliona KM

Klix.ba
Na lokalitetu Babinog dola na Bjelašnici uskoro bi trebala početi gradnja luksuznog hotela Cone, a glavni investitor projekta bit će kompanija Capital Holding. Također, u samom procesu izgradnje ovog veleljepnog zdanja učestvovat će i agencija PIN iz Sarajeva.

Kako su nam rekli iz agencije PIN, okvirna vrijednost projekta bit će blizu 30 miliona KM i ovo bi trebao biti jedan od najopremljenijih objekata ove vrste u široj regiji.

"Na proljeće bi uskoro trebala početi implementacija projekta. Poduzete su sve administrativno-pravne radnje koje su bile neophodne vezano za urbanističke i druge dozvole za početne iskope. Trenutno radimo na usaglašavanju u kojem tačno momentu na proljeće i u kojem kapacitetu ćemo započeti radove. Hotel bi trebao biti izgrađen najkasnije do proljeća 2021. godine kada bi trebalo biti i svečano otvorenje", naveli su nam iz agencije PIN.

Također, važno je istaći da je idejni i glavni projekt hotela Cone uradila firma za projektovanje, inžinjering i trgovinu Argentaria, a iz PIN-a su nam naveli kako će ovaj objekt znatno doprinijeti i estetici olimpijske ljepotice.

"Hotel će, prema ranije utvrđenom planu, imati 77 apartmana, 3 studija i 80 spavaćih soba. Isto tako, u okviru kompleksa trebao bi se naći unutrašnji i vanjski parking te bazen, saune i druge welness usluge. Izgradnjom hotela Cone sigurno će biti obogaćena turistička ponuda u glavnom gradu BiH, posebno kada je riječ o planinskom turizmu", dodali su iz prethodno spomenute agencije.