|

Na autoputu u Republici Srpskoj od danas zatvoreni sistem naplate

Na autoputu u Republici Srpskoj od danas zatvoreni sistem naplate
45
A. D.
1.11.2019. u 08:16
44
komentara
45

dijeljenja
Na autoputu u Republici Srpskoj od danas zatvoreni sistem naplate
Na autoputu u Republici Srpskoj danas će početi zatvoreni sistem naplate putarine, a njegova osnovna karakteristika je naplata po pređenom kilometru autoputa.
Ovim se sistem naplate putarine na 106 kilometara autoputa u RS u potpunosti zatvara, a putarina će biti naplaćivana po pređenom kilometru, rečeno je Srni u preduzeću Autoputevi Republike Srpske.

Iz ovog preduzeća podsjećaju da su izgradnjom naplatnih stanica u Aleksandrovcu, Novoj Topoli i Čatrnji ispunjeni uslovi za zatvaranje sistema naplate putarine i na autoputu Bosanska Gradiška - Banja Luka na kojem je do sada funkcionisao otvoreni sistem s jednom ulazno-izlaznom rampom, odnosno naplatnom stanicom "Јakupovci".

Vlada RS je 24. oktobra donijela uredbu o visini putarine kojom je modifikovan cjenovnik putarine na autoputu B. Gradiška - Banja Luka.

Vlasnici putničkih vozila koji su vožnju autoputem Bosanska Gradiška - Banja Luka do sada plaćali 2,5 KM, ubuduće će plaćati po pređenoj kilometraži tako da će do Alekandrovca vožnja koštati 1,5 KM, do Nove Topole 2,5 KM, a do Čatrnje 3,5 KM.

Korisnicima je na raspolaganju i elektronska naplata putarine, kao najbrži, najjednostavniji i najpovoljniji vid plaćanja.
Prijavi grešku


Komentari (44)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...