|

Multinacionalna kompanija Lesaffre otvorila pekarski demo centar u BiH

Multinacionalna kompanija Lesaffre otvorila pekarski demo centar u BiH
10
Sponzorirani članak
20.11.2019. u 16:24
0
komentara
10

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Multinacionalna kompanija Lesaffre sa sjedištem u Lille, Francuska, otvorila je 12.11.2019. u Banjoj Luci ured i novi pekarski Demo Centar za BiH.
U skladu sa svojim motom "Rastimo zajedno", Lesaffre Grupa preko svoje podružnice za ovaj dio Europe - Lesaffre Adriatic d.o.o. i zajedno sa strateškim partnerom i distributerom za teritorij BiH – kompanijom MCI d.o.o., ovim projektom želi ojačati svoje prisustvo na tržištu Bosne i Hercegovine.

Centar sa 200 kvadratnih metara opremljen je najsavremenijom opremom (Tagliavini, Parma-Italia) i smješten je u centru Banja Luke.

Čast svečanog otvorenja, te presjecanje vrpce uz ostale imali su g. Jerome Lebriez, predsjednik Lesaffre-a za Istočnu Europu i g. Miljenko Crnjac, vlasnik kompanije MCI.

Prema riječima Zorice Bubnjević, Country Managerice za BiH, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju, Lesaffre je već 20 godina prisutan na ovom tržištu i snažno nastavlja podržavati svoje poslovne partnere i pekare najnovijim asortimanom u svježem kvascu, pekarskim dodacima i kiselom tijestu. Namjera im je s novim centrom otvoriti mogućnost pružanja dodatne podrške i edukacije za njihove pekarske partnere iz BiH na tehničkoj, komercijalnoj i marketinškoj razini, kako bi zajednički poboljšali cjelokupno poslovanje pekarstva.

"Nadamo se da ćemo ovim podići nivo naših usluga na još višu razinu, a pružati će je tim iskusnih tehničara i pekara s mogućnošću pekarske probe na licu mjesta. Strateška orijentacija Lesaffre-a za ovaj dio Evrope je da nastavimo povećavati našu prisutnost i aktivnosti kako bi održali korak s brzim rastom i potražnjom tržišta za boljim pekarskim proizvodima", istakla je Bubnjević.

Lesaffre grupa je globalni ključni igrač na području proizvodnje kvasca i fermentacije, te kreira, razvija, proizvodi i prodaje inovativna rješenja za Pekarstvo, Okus hrane, Zdravlje i Biotehnologiju. Porodična firma osnovana 1853. godine u sjevernoj Francuskoj sada je multinacionalna i multikulturalna kompanija koja je u svom djelovanju posvećena što boljem očuvanju i brizi za našu planetu.

Lesaffre sa 10.500 zaposlenih djeluje globalno kroz 80 podružnica, 66 proizvodnih jedinica i 50 Pekarskih centara smještenih u 50 zemalja svijeta, te ostvaruje promet od 2 milijarde eura.

Više informacija možete pogledati na web stranici www.lesaffre.hr.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.