Poželjeli im dobrodošlicu
0

VIDEO / Mrkva donijela McDonald'su ćevape "na naselje"

Piše: E. Gorinjac
Sa otvaranja McDonald'sa u Sarajevu
Sa otvaranja McDonald'sa u Sarajevu
U zemlji gdje se prave najbolji ćevapi na svijetu ni otvaranje restorana brze hrane McDonald's u utorak navečer nije moglo proći bez njih. Naime, iz jedne od najpoznatijih ćevabdžinica u Sarajevu, Mrkve, dosjetili su se da na sebi svojstven način požele dobrodošlicu novom restoranu u gradu.

Na prijemu za VIP zvanice u McDonald'su svi su bili iznenađeni kada su vidjeli ćevape. Kako nam je rekao Adnan Mrkva, vlasnik poznate ćevabdžinice na Baščaršiji, oni su samo poštovali običaj koji vlada u našoj zemlji, a to je da, kada se neko doseli u komšiluk, treba ga posjetiti, odnijeti mu poklon i poželjeti dobrodošlicu.

"Bilo je simpatično. Mi smo im samo poželjeli dobrodošlicu u svom stilu. Običaj je da se ide na naselje,pa smo to i uradili. Sada se glavna priča vrti oko toga da li je McDonald's konkurencija domaćim ćevapima. Nije. Zašto bi bio? Naprotiv, dobrodošla je pozitivna konkurencija. Mi uopće nemamo strah da će zbog McDonald'sa ljudi manje jesti ćevape ili slične stvari", rekao je Mrkva za Sarajevo-x.com.

Vlasnik poznate ćevabdžinice nam je opisao i to kako je izgledao dolazak njegovog dostavljača u McDonald's, te kako su nove komšije reagovale.

"Usred sinoćnjeg VIP prijema dostavljač je došao u Titovu ulicu, parkirao ispred McDonald'sa, upalio sva četiri svjetla, a zatim iznio oval na kojem je bilo više od 200 ćevapa. Zamolio je da ga odvedu do domaćina. U tom momentu je izašla jedna djevojka i odvela ga do vlasnika restorana, te mu je naš dostavljač uručio poklon i McDonald'su poželio dobrodošlicu u Sarajevo u ime svih ćevabdžija u gradu. Na početku su iz McDonald'sa bili pomalo zbunjeni, ali kada su shvatili o čemu se radi, bilo im je simpatično i zahvalili su se", ispričao nam je Mrkva.

Ko zna, možda iz ove priče o Mrkvi i McDonald'su i bh. političari koji "smetaju" jedni drugima izvuku neku pouku. Kada čeljad nije bijesna ni zemlja nije tijesna.