Gužve prvog dana
0

FOTO+VIDEO / Behmen prvi jeo i počastio mališane u McDonald'su

Piše: E. G.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Za sve Sarajlije koji su proteklih dana, dok su pripreme pred otvaranje prvog McDonald'sovog restorana u BiH bile u toku, nestrpljivo čekali, obradovat će vijest da se sada konačno mogu zaputiti prema Titovoj 36.

Kako je ranije i najavljeno, prvo zvanično posluživanje gostiju počelo je u srijedu u 10 sati, a prvi među njima je bio Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva.

Ni iznenadna kiša koja je pala u jutarnjim satima u glavnom gradu BiH, nije bila prepreka brojnim, uglavnom mlađim ljubiteljima ove hrane da sačekaju u redu kako bi dobili svoj hamburger.

Video: Alen Petrović

Kako je rekao za Sarajevo-x.com gradonačelnik Behmen, probao je hranu u McDonald'su i sviđa mu se. Usput je počastio i nekoliko mališana koji su došli da jedu u novom restoranu, odnosno platio je njihovu narudžbu.

"Probao sam njihovu hranu, dobra je. Ono što ja želim reći je da je ovo ogromna stvar za Sarajevo. Ovdje se ne radi o konkurenciji domaćoj hrani. Kada je McDonald's došao u Italiji nije bio konkurencija pizzi, kao ni bavarskim kobasicama u Njemačkoj, kao ni nacionalnoj hrani u drugim zemljama. To je samo još jedna od perli u nizu gastronomske ponude našeg grada. Direktno je to dobro zbog toga što će u ovom restoranu biti zaposleno 100 ljudi. Onaj ko zaposli i dva ili tri čovjeka je heroj u Sarajevu. Indirektno, dobro je da imamo McDonald's u Sarajevu zato što se radi o svjetskom brendu koji na ovaj način šalje pozitivnu poruku i drugim investitorima", rekao je Behmen za Sarajevo-x.com.

McDonald's će inače raditi svakog dana od 7.30 sati. Restoran se prostire na 400 metara kvadratnih i ima više od 200 mjesta za sjedenje.