{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mreža nove generacije u Tuzli, Srebreniku i Maglaju

F
17.6.2009. u 17:35
0
0
Mreža nove generacije u Tuzli, Srebreniku i Maglaju
0
Mreža nove generacije u Tuzli, Srebreniku i Maglaju
BH Telecom je danas u Tuzli svečano pustio u rad NGN Iskratel SI 3000 centralu, koja predstavlja projekt prelaska komutacionih sistema tipa Iskratel na NGN mrežu na području Srebrenika i Živinica u direkciji Tuzla, kao i na području Maglaja u direkciji Zenica.
Svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne zajednice, predstavnici Iskratela i Niatel, te menadžmet BH Telecoma.

Vrijednost investicije projekta je oko 2.300.000 eura. Spomenutim projektom je omogućen širokopojasni pristup na velikom broju čvorišta bliže korisniku, a stvorene su i pretpostavke za implementaciju tripleplaya odnosno korištenje IP telefonije, interneta, televizije i radija na području tuzlanskog i zeničko-dobojskog kantona.

Andrej Polenec je istakao zadovoljstvo uspješno realiziranim projektom i suradnjom s vodećim telekom operatorom u BiH, koji omogućava nove tehnologije svojim korisnicima i unapređuje mrežu u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

„Realizacijom ovih projekata, područja Srebrenika, Živinica i Maglaja su dobila najnovija tehnološka rješenja koja će omogućiti korištenje svih naprednih tehnologija u cilju daljnjeg razvoj privrede i ostalih segmenata društva na ovim područjima“, naglasio je generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović, saopćeno je iz BH Telecoma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: