{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mreža nove generacije u Tuzli, Srebreniku i Maglaju

F
17.6.2009. u 17:35
0
0
Mreža nove generacije u Tuzli, Srebreniku i Maglaju
0
Mreža nove generacije u Tuzli, Srebreniku i Maglaju
BH Telecom je danas u Tuzli svečano pustio u rad NGN Iskratel SI 3000 centralu, koja predstavlja projekt prelaska komutacionih sistema tipa Iskratel na NGN mrežu na području Srebrenika i Živinica u direkciji Tuzla, kao i na području Maglaja u direkciji Zenica.
Svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne zajednice, predstavnici Iskratela i Niatel, te menadžmet BH Telecoma.

Vrijednost investicije projekta je oko 2.300.000 eura. Spomenutim projektom je omogućen širokopojasni pristup na velikom broju čvorišta bliže korisniku, a stvorene su i pretpostavke za implementaciju tripleplaya odnosno korištenje IP telefonije, interneta, televizije i radija na području tuzlanskog i zeničko-dobojskog kantona.

Andrej Polenec je istakao zadovoljstvo uspješno realiziranim projektom i suradnjom s vodećim telekom operatorom u BiH, koji omogućava nove tehnologije svojim korisnicima i unapređuje mrežu u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

„Realizacijom ovih projekata, područja Srebrenika, Živinica i Maglaja su dobila najnovija tehnološka rješenja koja će omogućiti korištenje svih naprednih tehnologija u cilju daljnjeg razvoj privrede i ostalih segmenata društva na ovim područjima“, naglasio je generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović, saopćeno je iz BH Telecoma.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: