Komentari (146)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imaju i druge zemlje nafte, ko vas J!
Imaju ali izbacivanjem većeg igrača prodavači postaju bezobrazni i dižu cijene pod izgovorom da ne mogu stići prihraniti dunjaluk. I nije samo Rus tu faktor, već i Iran pod sankcijama koji ne smije prodavati naftu a i Libija koja je u haosu i ne može gotovo nikome ništa prodati.
Preko 30% cijelokupnog prirodnog svjetskog bogatstva(resursa) je u Rusiji... Prevedeno ako oni kazu skaci na glavu svi moraju skakati! Mediji, koprcanje, podcjenjivanje, galama, prijetnje, preusmjeravanja, izolacija itd Su price za sire narodne mase! Uvijek je bilo vlada onaj ko ima!
Predlažem da naši naftaši već izvrše korekcije cijene kako ne se ne bi šokirali naglim povećanjem cijena
U ratu sam ga plaćo 25 km ..mogu i sada mamu vam nabijem
HAJDE BA NABROJITE VISE OD 3 artikla koja smo mi koristili iz rusije (Lada, Plin i Gas).....KAKVA RUSIJA KOJI VAM JE DJAVO PA ONI NI ZA SEBE NEMAJU NISTA A KAMOLI ZA SVIJET !!!
Nafte,hrane,svega ima sasvim dovoljno stbar je da ovi nazovimo ih jaki manipulisu
ma podignite nabijem vas... svakako je sve otislo u pm mi cemo vise hodati i biti zdraviji a vi ostat bez marke
Ne brinu se oni sto ce nama biti preskupa nafta, vec sto ce njima biti zavrnuta novcana pipa iz koje je sipao golem novac neprestano. I treba, mtr im ybm!
a boze dragi kako bi se futav britanac i Amerikanac docepali Ruske demokracije....hahah mislim nafte i plina.! ali jedna velika qučina!!!!!!!nek se uhvate futavi aglosnak za damu i nek se trljaju jedan od drugog, I NECE BITI ZIMA! ZAVRNO BI JA SKROZ I PLIN I NAFTU!!ALI SKROZ!! DOK SE ZADNJE POSTROJENJE NE UGASI U NJEMACKOJ!! MOZDA BI NAROD ONDA SHVATIO STA JE un i AMERIKA!
Zapadne zemlje, kako su krenule uvest će sankcije svima osim sebi i prodanim arapima!
Je li Japan ikad naučio lekciju da ne kontriraju nuklearnoj sili?
E jesu našli sa kim se zahebavati. Pa nije ovo Sjeverna Koreja...
samo dizi ima i Iran naftu samo da joj skinu sankcije i viste pusa skroz
Ako toliko skoci onda ce derivati biti toliko skupi da ih nece moci niko ni kupovati sto ce automatski znaciti prestanak proizvodnje tako da ce biti manja potraznja za njom i samim tim ce spasti vrijednost iste. Nije bas sve tako crno-bijelo u ekonomskim odnosima. Nafta ce kostati koliko je raja spremna da daje za nju.
Medvedev, stari putinov jaran, jos iz momackih dana. Bezbroj puta su zajedno i u saunu islu i ko zna sta jos. Nesto slicno su Cavara, Novalic i Viskovic svojim diktatorima. I gohvno bi pojeli da im se naredi, obraz nula.
Neka košta koliko treba. Al neće rusko vnogo diktirati više ništa nakon što se stanje prilagodi. Onda nek materi svojoj postavljaju uslove.
Vatrogasni majmun
Manje nafte više cijene .. Treba raditi drugu taktiku,povećati proizvodnju u drugim zemljama i pustiti još više nafte na tržište .Rusija proizvodi 10mil barela dnevno A USA 17milion..Saudija 10mil..itd .nek svi ostali povećaju za 1-2mil barela I Rusi ostaju bez tržišta..ali to je igrarija