{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Moody's smanjio kreditni rejting Italiji

S
13.7.2012. u 07:55
0
3
Moody's smanjio kreditni rejting Italiji
0
Moody's smanjio kreditni rejting Italiji
Kreditna agencija Moody's saopćila je da su smanjili kreditni rejting Italiji, ističući da će, najvjerovatnije, toj zemlji biti povećani troškovi zaduženja.
Jučer je Italija zaradila 7,5 milijardi eura prodajom jednogodišnjih obveznica po mnogo manjoj kamatnoj stopi nego ranije što je ukazivalo na poboljšano povjerenje investitora.

Međutim, u svom saopštenju Moody's navodi da su se pogoršala predviđanja za stanje ekonomije te zemlje i da je otežan pristup kreditnim tržištima.

Italija danas treba da izađe na finansijsko tržište kako bi prikupila oko 5,25 milijardi eura na aukciji za srednjoročne i dugoročne državne obveznice.

Moody's ističe da će se Italija sada, najvjerovatnije, suočiti sa daljim rastom troškova finansiranja ili gubitkom pristupa na tržište za pozajmice za potrebe budžeta.

"Rizik izlaska Grčke iz evrozone je povećan, španski bankarski sistem iskusiće veće kreditne gubitke nego što se očekuje i sami izazovi Madrida su mnogo veći nego što se to ranije priznavalo. Predviđanja za stanje italijanske ekonomije su pogoršana, što se ogleda u slabom ekonomskom rastu i većoj stopi nezaposlenosti. Time se stvara rizik od neuspjeha u ispunjavanju ciljeva za fiskalnu konsolidaciju", navodi agencija Moody's.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: