{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MOL želi sa zemljama iz regiona osnovati novu kompaniju

F
FENA
5.12.2007. u 13:39
0
0
MOL želi sa zemljama iz regiona osnovati novu kompaniju
0
MOL želi sa zemljama iz regiona osnovati novu kompaniju
Naftna kompanija MOL dala je podršku inicijativi svoje podružnice - MOL Natural Gas Transmission da ujedine gasne mreže centralne i jugoistočne Evrope s novim i nezavisnim regionalnim gasnim kompanijama.
Povezivanjem razdvojenih sredstava za prijenos gasa u novu kompaniju pod zajedničkim vlasništvom i upravom moglo bi stvoriti znatno veću vrijednost za dioničare nego što bi se to moglo ostvariti razdvojenim sistemom poslovanja, saopćeno je iz MOL-a.

Nova kompanija bi trebala imati najduži gasovod u Evropi (27.000 km) te bi bila pozicionirana tako da može ostvariti prednost na internacionalnim tržištima kapitala za finansiranje većine projekata. Korisnici bi također uživali u beneficijima integriranih platformi za snabdijevanje gasom i većim i sigurnijim zalihama.

Gasne kompanije u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj i Austriji su pozvane da učestvuju u diskusiji o predloženom poslovnom okruženju. Ova inicijativa je otvorena i za druge tržišne igrače u regionu.

MOL je vodeća ujedinjena naftna grupa u centralnoj i istočnoj Evropi.Grupa posluje u 10 država u regionu.

Osnovne djelatnosti Grupe MOL su istraživanje i proizvodnja sirove nafte, prirodnog gasa i gasnih proizvoda, prijevoz nafte, skladištenje i distribucija proizvoda sirove nafte u maloprodajnom i veleprodajnom tržištu i drugih proizvoda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: