|

Modrička preduzeća na Sajmu građevinarstva i energije u Beču

Modrička preduzeća na Sajmu građevinarstva i energije u Beču
0
S
SRNA
21.2.2012. u 16:54
0
komentara
0

dijeljenja
Modrička preduzeća na Sajmu građevinarstva i energije u Beču Foto: Arhiv
Sedam preduzeća iz Modriče predstavilo je svoje proizvode na Sajmu građevinarstva i energije u Beču održanom od 16. do 19. februara.
Privrednici iz Modriče, u organizaciji Udruženja preduzetnika "Puma" i uz finansijsku podršku opštine Modriča, šesti put zaredom učestvovali su na bečkom sajmu, na kojem je ove godine proizvode i usluge predstavilo 557 preduzeća iz cijelog svijeta.

Na zajedničkom štandu površine 104 metra kvadratna, čiji je zakup finansirala Opština Modriča, proizvode od kamena, kovanog željeza, kuhinjskog namještaja, PVC stolarije i motornih i industrijskih ulja i maziva, predstavili su Rafinerija ulja Modriča, dioničarska društva "MP Pandurević", "Tesla", "VD Sistem", "Sanit - Granit", A.d. "Radijator" i Zanatska radnja "Stanil", rekla je Srni načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Modriče Brankica Popović.

Ona je naglasila da je udruženje "Puma" organizator učestvovanja na ovom sajmu, te da je Opština Modriča obezbijedila 30.000 KM budžetskih sredstava koja su planirana za lokalni ekonomski razvoj. Popovićeva je ocijenila da su uložena sredstva u ovo sajamsko predstavljanje opravdana, a da će ovih dana biti poznata i vrijednost ugovora koji su potpisani na ovogodišnjem sajmu.

Ona je podsjetila da je pet malih preduzeća sa područja opštine Modriča 2009, 2010. i 2011. godine u toku sajma potpisalo poslovne ugovore sa austrijskim kupcima u ukupnom iznosu od 965.000 KM. Ova preduzeća ukupno zapošljavaju 715 radnika, od kojih je u Rafineriji ulja zaposleno 577 radnika. U toku Sajma organizovan je "Dan modričke privrede", kojem je prisustvovao načelnik opštine Mladen Krekić i predstavnici Ambasade BiH u Austriji.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.