|

MMF se interesovao za dug Republike Srpske

MMF se interesovao za dug Republike Srpske
0
F
FENA
4.11.2019. u 15:04
18
komentara
0

dijeljenja
MMF se interesovao za dug Republike Srpske Ilustracija: Shutterstock
Delegacija tehničke misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) tokom razgovora s ministricom finansija Republike Srpske Zorom Vidović interesovala za stanje u oblasti finansija, posebno za bankarski sektor, te oblasti osiguranja i investicionih fondova.
Sagledavaju se mogućnosti u okvirima primarnog i sekundarnog domaćeg finansijskog tržišta koje bi dale doprinos strategiji upravljanja dugom u srednjeročnom periodu, saopćeno je iz Ministarstva finansija RS.

Vidović je istakla da je cilj upravljanja dugom RS postepeno smanjenje ukupnog zaduženja, uz obezbjeđenje finansijskih sredstava prvenstveno za finansiranje odobrenih investicionih projekata.

-Republika Srpska rukovodi svojim dugom, a u narednom periodu ćemo nastojati da u ovoj oblasti unaprijedimo stanje, rukovođeni minimalnim troškovima i rizicima, a imajući u vidu stepen razvijenosti ekonomije i domaćeg tržišta hartija od vrijednosti - izjavila je Vidović, dodavši da je u septembru usvojena Strategija upravljanja dugom RS koja se bazira na kombinaciji različitih izvora finansiranja.

Delegaciju Tehničke misije MMF-a predvodio je šef misije Peter Lindner.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...