Još jedan veliki uspjeh
0

MKF Prizma proglašena najboljom kompanijom u Evropi

Sponzorirani članak
Sa svečane ceremonije uručivanja
Sa svečane ceremonije uručivanja
Evropska poslovna asocijacija (Europe Business Assembly) sa sjedištem u Oxfordu, na svojoj gala svečanosti održanoj 17.12.2012. godine u palači Hofburg u Beču, Austrija dodijelila je MKF Prizma prestižnu nagradu Najbolja kompanija, te nagradu Menadžeri godine koja je zajednički dodijeljena Juri Žigi, generalnom direktoru i Ivoni Planinić, zamjenici generalnog direktora, dinamičnom i nadasve uspješnom dvojcu koji se nalazi na čelu Uprave MKF Prizma.

Nagrada se sastoji od diplome, certifikata, medalje i pehara odnosno statue koju je posebno za ovu priliku izradio jedan od najpoznatijih svjetskih umjetnika, londonski draguljar Alfred Winiecki. Ova nagrada još jedna je u nizu veoma značajnih i referentnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja koje je Prizma dobijala i u kontinuitetu dobija u proteklih 15 godina svog nadasve uspješnog rada i djelovanja.

Europe Business Assembly (EBA) je međunarodna nezavisna organizacija koja promoviše najnovija dostignuća i najbolje prakse na ekonomskom, obrazovnom, kulturnom i naučnom polju, te pojedince zaslužne za njihovu implementaciju.

MKF Prizma je vodeća mikrokreditna organizacija u Bosni i Hercegovini, osnovana uz pomoć sredstava Vlade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) davne 1997. godine. Trenutno je neupitan tržišni lider u Bosni i Hercegovini i široj regiji, sa 50 registrovanih filijala, iz kojih više od 250 mladih i visoko obučenih kadrova opslužuje 70.000 aktivnih klijenata u 100 opština na prostoru cjelokupne države. U svome dosadašnjem radu Prizma je podijelila više od 400.000 kredita u ukupnom iznosu od preko 640 miliona KM. Pored izvanrednih rezultata, dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja na domaćem i međunarodnom nivou, te je kao takva uvrštena i među 50 najboljih institucija u svijetu.