Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bas me cudi.. posebno sto EP BiH kupuje ugalj iz Miljevine, pored onolike Kreke I Banovica. Pored toga sto unajmljuje I placa milione KM za bagere od svojih prijatelja I rodbine. nebi me iznenadilo da pocnemo uvoziti struju uskoro.
Ne moramo uvoziti sunce i vjetar.
SDA ahbabi su TRUE ENEMIES, zive i nezive sile u BH protektoratu👉🤨
Svake druge sedmice strajk rudara, izasli s platom 2500km a iskopaju u tackama.. Krene hidrocentrala se pravit milion ribara se budi, strajkuju... Kakva tranzicija?
Kad im je tito plavio doline..bio je drzavnik.. sad im kobajagi zbog ekologije smetaju mini hidrocentrale
Bivsi direktori,ministri i ostali iz oblasti energetike otvorise sebi firme i grade mini hidroelektrane,vjetroelektrane,solarne panele dobivsi bez problema sve potrebne dozvole.A onda krenu zaradjenim novcem kupuju stanove u novogradnji..Samo kazem sto znam.
ne moras bit strucnjak da bi to zakljucio haha
Sarajlije će se smrznuti ove zime, a Kakanj če da radi kao i obično. Rusi će jednostavno zavrnuti plin. Onako, iz fazona.
Bosna zaostaje i propada zahvaljujući sposobnim. Uhljeb živi od nas budala i razvaljuje državu. Željeznice podijeljene. Kilometar pruge se nigdje nije napravio,zašto? Autoputom samo iz Sarajeva i Banjaluke. Istočna BiH zaostala još u 19.vijeku kod svih naroda. Hercegovina samo bog i Hrvati, drugi ne postoje.Svako vuče sebi krijući se iza naroda.Svi ste vi krivi lično vi i niko drugi zajedno samnom.
Bit je da ce struja na ugalj biti skuplja od solarne svaki dan. U Americi je vec jeftinija, kad se to desi ovdje, mi smo u banani. Struje nam uvijek treba vise, sve TE su izvan odobrenog perioda rada, novo nista ne pravimo (cisto ili ne). Podvaljuju nam mini HE koje ne prozivode nista, i ne mozes ih staviti 100.000 da napravis sistem kao sto mozes solarne i vjetro.
ako bude vjetrenjača, ja ću je gađat RPG-om. Prestanite talasat nego riješite grijanje u Sarajevu sa TE Kakanj
U BiH otimaju siromasnima i daju bogatima. Alna Ford na djelu.
Do sada je svaka kuća, a da ne kazem firma mogla imati solarne panele, ali ne, poenta je da neko ima ekskluzivitet u tome, pa makar i drzava propala. Da ne govorim da svi ovi sto sada rade panele, jos nemaju dozvolu da se ukljuce u sistem i prodaju struju EP. A to bi sve trebalo ici po automatizmu.
Znaju li stučnjaci da ep hrhb proizvodi 100% el.energiju iz obnovljivi izvora ili klix po običaju piše tendeciozne naslove
HRHB mozda, al daleko najveca je EP BiH koja 80% iz uglja, ostalo iz hidro.
Kako će se sprovesti energetska tranzicija kad nam se pod stručnjakom za energetiku podmeću ekonomisti.
Dvjestotinjak godina kasnimo za civilizacijom,da nema krađe sve bi bilo drugačije,pored žutog kofrčavog se lopovi i dalje bogate,to se zove dinastija,,Izet-begović" šuge lopovske.
Kad plaćenici daju svoje mišljenje.. U Hrvatskoj je struja duplo skuplja nego kod nas pa nisu uspjeli uraditi tranziciji. Odnosno jesu tako da uvoze 50% potrebne struje,. Koju će platiti ove godine oko 1,5 milijardi eura.
Ima razlika izmedu ne mogu, ne zele i ne znaju. Tacno je rijece NE ZELE i NE ZNAJU, ali znaju da nam nabiju na racun za struju naknada za obnovljve energije.
radi se u stvari i konceptu besplatne energije, to diktatori ne mogu da prihvate, kao što ne mogu da prihvate samoodrživo domaćinstvo i slobodnog čovjeka ili neeksploatiranig pojedinca. a ovi što se bore za male hidroelektrane, oni se ne bore za energiju, oni se bore za privatizaciju tj. vlastito bogaćenje putem pljačke prirodnih resursa koji pripadaju svima. take treba tretirati kao najveće lopove i zločince i u zatvor šnjima.
Ne mogu je sprovesti zato sto su korumpirani i pod politickom kontrolom. Bili spremni npr za izgradnju bloka 7 u Tz mada je jasan bio rizik, skrkali tu ogroman novac....za koji niko nece odgovarati. Politika ne zeli da zatvara rudnike zbog straha od radnickog bunta i ne zeli zelenu energiju jer EP je koka nosilja za politicke parazite a zelena energija je vise privatna i rascjepkana
Svaka čast gospodine MIljeviću ! Sve objašnjeno. Ostaje samo da stoka sitnog zuba natjera foteljaše da tako bude u praksi.