|

Mirza Teletović u Jablanici gradi mini hidroelektrane i ulaže 10 miliona KM

Mirza Teletović u Jablanici gradi mini hidroelektrane i ulaže 10 miliona KM
1.161
Piše: N. N.
9.12.2015. u 10:43
75
komentara
1,1k

dijeljenja
Mirza Teletović u Jablanici gradi mini hidroelektrane i ulaže 10 miliona KM Foto: Arhiv/Klix.ba
Mirza Teletović, odnosno njegova porodica, u Jablanici su prije nekoliko mjeseci registrirali kompaniju "Eko-wat" koja bi uskoro trebala početi realizaciju višemilionske investicije.
Kako je za Klix.ba potvrdio načelnik Jablanice Salem Dedić, kompanija “Eko-wat” je već dobila sve potrebne investicije, a realizacija bi mogla početi već u toku naredne godine.

"Od Općine Jablanica i Općinskog vijeća, kao i od kantonalnih institucija oni su dobili sve potrebne dokumente, kao i koncesiju za izgradnju dvije mini hidroelektrane. Ukupna investicija iznosi 10 miliona KM", kaže za Klix.ba Dedić.

Od potrebne dokumentacije Teletovići moraju sačekati okolinsku dozvolu koju izdaje Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Teletovići bi hidroelektrane trebali graditi na rijeci Doljanci, a konsultantske poslove vezane za izgradnju hidroelektrane vodi kompanija iz Sarajeva koja je do sada završila više projekata u BiH.

Porodica Teletović u Jablanici je imala biznis i prije Mirzine sportske karijere. No, njegov otac je prije nekoliko godina prekinuo taj biznis, a kompanija "Eko-wat" trebala bi biti samo početak jedne uspješne priče.

Iako je Jablanica dala nekoliko vrhunskih sportista, Mirza Teletović je prvi koji u svoj grad, odnosno u privredu Jablanice, ulaže značajnija sredstva.

"Možda pretjerujem, ali mislim da Teletović od svih naših sportista najviše voli našu domovinu. On ima različite vizije o ulaganju u Jablanicu i mi ćemo ga u tome podržati i pratiti", kaže Dedić.

Teletović je i ranije pomagao svoj grad kroz različite projekte, a posebno je bio "široke ruke" kada je trebalo podržati sport i sportske kolektive u Jablanici.

Bh. sportisti koji su ostvarili uspješnu sportsku karijeru u BiH su uglavnom ulagali u nekretnine, a Teletović je među prvima koji ulaže u proizvodnju električne energije na ekološki prihvatljiv način.
Prijavi grešku


Komentari (75)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...