|

Mirad Maglić, novi direktor Microsofta u BiH: Naša uloga u razvoju IT sektora bit će šira i značajnija

Mirad Maglić, novi direktor Microsofta u BiH: Naša uloga u razvoju IT sektora bit će šira i značajnija
228
Klix.ba
31.10.2019. u 16:07
19
komentara
228

dijeljenja
Mirad Maglić, novi direktor Microsofta u BiH: Naša uloga u razvoju IT sektora bit će šira i značajnija Mirad Maglić
Mirad Maglić je novi direktor Microsofta u Bosni i Hercegovini.
U izjavi za Klix.ba u povodu imenovanja na novu funkciju on je rekao: "Moje imenovanje na ovu funkciju svakako jeste lično priznanje, ali uspjeh koji bilježimo na tržištu je plod rada domaćeg Microsoftovog tima, naših vjernih partnera i neumorne podrške koju uživamo od naših klijenata i organizacija poput Microsoft Community zajednice".

On je podsjetio da je Microsoft u Bosni i Hercegovini već godinama jedan od temeljnih pokretača razvoja izuzetno uspješnog i brzorastućeg domaćeg IT sektora, te poručio kako će će uloga te firme u razvoju ove privredne grane, ali i u partnerstvu s privatnim, javnim i obrazovnim sektorima u budućnosti biti sve šira i značajnija.

"Digitalna transformacija u koju smo mi, kao i ostatak svijeta, tek zagazili, predstavlja sjajnu šansu domaćim stručnjacima za osvajanje stranih tržišta, i Microsoft u BiH, ali i u regiji će predano raditi u tom smjeru. Mi smo firma koja tradicionalno većinu svog poslovanja oslanja na mrežu poslovnih partnera, i ta naša predanost je evidentna od početka našeg rada u Bosni i Hercegovini, od 2006. godine", kazao je Maglić.

Prije dolaska na ovu funkciju Mirad Maglić je radio kao Partner Solution Professional pri Microsoftu u CEE MC regiji. Prije nego što se pridružio Microsoftu u 2006. godini, vodio je vlastitu softversku firmu i radio je na nekolicini projekata na razvoju softvera za klijente u Bosni i Hercegovini, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Tokom više od 16 godina karijere, Mirad je, između ostalog, i dugogodišnji saradnik bosanskohercegovačkog IT magazina INFO, te autor ili koatuor nekolicine dokumenata i strategija o razvoju informacionog društva u Bosni i Hercegovini, uključujući i strategiju integriranja Bosne i Hercegovine u EU.

Softverski inžinjering diplomirao je 1998. godine na Univerzitetu u Wolverhamptonu, Velika Britanija, te je 2010. godine stekao i MBA zvanje na Cotrugli poslovnoj školi u Zagrebu. U slobodno vrijeme uživa u motociklizmu, ronjenju i kuhanju.

Na ovoj poziciji naslijedio je Omara Krivošiju, koji je nakon 10 godina na direktorskoj poziciji otišao iz Microsofta BiH.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...