Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ a znate li Neko te je lose informisao. Plate u Mercatoru, osim direktorskih, su katastrofalne. Primjerice plate kasirki i ostalih radnika u prodaji su cak i ispod minimalca (da i to je moguce kad slovenac skonta rupu u zakonu). Ima ljudi u administraciji, sa ekonomskim fakultetom koji su placeni po 500 KM. Topli obrok dobijas na pika karticu (dakle mozes ga trosit samo u Mercatoru), a ista stvar vrijedi i za regres (koji i ako ga ima onda je stvarno mizeran, oko 300). Godisnji odmor imaju svi, fixno 18 dana, bez obzira na staz. Plate im nisu rasle od kad su osnovali firmu u BiH (tacnije pale su za 25%). Uglavnom, gore uslove za radnike vjerovatno nema nijedan trgovacki lanac u BiH.
Pa citate li vi uopste tekst, ne preuzimaju Merkur od Selimovica, vec Merkur slovensku firmu koja prodaje alate, opremu, sanitarije i sta sve ne!!!
sve sami stranci-pa imamol mi ista osim amka robota i dp-a???
dobro došli u Mercator city... :(
kakve su plate radnicima merkatora, kako je raditi za njih??? cula sam da su jako dobro placeni
Čudne lli vijesti, šta mi imamo stime što slovenci kupuju slovence, tja
mercator ja sranje.
kakve veze ima ljubljanska dzamija sa multietnickom BiH? to vi rjesavajte u sklopu svoje islamske zajednice
IMA NA CIGLANAMA DVA STOLA PRAZNA, PA AKO SU ZAINTERESOVANI, BUJRUM
\"Konačno preuzimanje Merkura od strane Mercatora (koji i sam ima tehnički prodajni sektor) trebao bi pregledati i odobriti slovenski državni regulator za zaštitu konkurencije, kako bi se zajamčilo da neće doći do trgovačkog monopola u sektoru prodaje tehničke robe, prenijeli su slovenski mediji.\" E tako se to radi u normalnoj zemlji. Kod nas postoji milion državnih agencija i nekih trilion uposlenih, i nemamo nikakvu zaštitu niti strategiju. Strašno.
DALI IMA ZAKON U USTAVU BOSNE I HERCEGOVINE DA SE MOZE TUZIT SPIRIC KO NEPRIJATELJ i RUSITELJ BOSNE I HERCEGOVINE? DA GA GRADJANI BOSNE I HERCEGOVINE KOLEKTIVNO TUZE i TRAZE DA MU SE SUDI ZA SVE ZAVJERE, BLOKIRANJE REFORMI, POSTAVLJANJE SVOJIH PIJUNA PO TUZILASTVU, POLICIJI, MUPU, PIC-U, SIPI, OHR-U, MINISTARTSVIMA DA UDARA I RUSI DRZAVU BOSNU I HERCEGOVINU TIME STO JE KORISTIO SVOJU VISOKU FUNKCIJU DA POCINI SVE ZAJTJEVE I PLANOVE KOJU SU MU DIKTIRALI SANU BEOGRAD IDEOLOZI O UNISTAVANJU DRZAVE BOSNE I HERCEGOVINE? OVO NISU RIJECI U PRAZNO VEC TREBA POD HITNO UZET SVOJU DRZAVU U RUKE, DOK NIJE KASNO! SPIRIC JE SA DODIKOM PLJUNUO PO SVIM ZRTVAMA SARAJEVA PRIJE TRI DANA I TAJ KOJI JE INSISTISTIRAO O ZAKONU NEGACIJE I PORICANJA GENOCIDA I RATNIH ZLOCINA KO I USVAJANJA REFERENDUMA u GT-i! POD HITNO TRAZIT NJEGOVU OSTAVKU I TUZIT GA ZA SVAKU CINJENICU PO CINJENICU STO JE RADIO PROTIV DRZAVE BOSNE I HERCEGOVINE , SARAJLIJA I NJENIH GRADJANA!!!
ko ima imalo mozga ne daje pare slovencima, pa tako ce sada zaobilaziti i merkur!
Ko zna njemu dva
mercator razvaljuje.slovenija je oslobodila mercator odredjenih poreza, da bi oni zauzvrat morali u drzavama regije imat najmanje 30 posto slovenackih proizvoda u ponudi.sve i treba dat slovencima kad mi ne znamo
joj ovih slovenaca dosadnih, samo bi o privredi i parama. nego šta je s onom džamijom u ljubljani, dokle je? je.bo privredu