biznis
0

Menprom - kompanija za svijetlu budućnost Bosne i Hercegovine

Sponzorirani članak
Kompanija Menprom iz Tuzle osnovana je 1998. godine kao mala porodična kompanija sa jasnom vizijom – proizvesti domaći mesni proizvod vrhunske kvalitete. Danas, nakon više od decenije rada, Menprom predstavlja dinamično, savremeno preduzeće sa oko 100 zaposlenika, gdje je kvaliteta i dalje na prvom mjestu, što dokazuju brojne nagrade i certifikati te sve više potrošača.

Od prvog proizvoda do danas Menprom je plasirao široku paletu zdravih, ukusnih proizvoda proizvedenih s posebnom pažnjom, po jedinstvenim recepturama. Paleta proizvoda uključuje barene, polutrajne i trajne mesne proizvode.

Najpoznatiji brand kompanije je Premi, namijenjen svima koji tragaju za vrhunskim i jedinstvenim okusom kvalitetnog proizvoda u kojem znaju uživati. Pod ovim imenom se proizvode goveđi kulen, bosanski pršut i bosanski sudžuk, a mogu se naći kao komad ili u praktičnim easy-to-open pakovanjima.

Za sve ljubitelje roštilja najpoznatiji Menprom proizvod je Tuzlanska roštiljska kobasica u blagoj ili ljutoj varijanti. Tu je i Pollo asortiman, vrhunski mesni delikatesi od visokokvalitetnog pilećeg mesa, koji uključuje hrenovke, parizer i pileću šunku.

Kombinacija prirodnih tradicionalnih okusa i potvrđenog vrhunskog kvaliteta sa neprestanim ulaganjem u nova znanja i tehnologije te širenjem i osavremenjavanjem proizvodnih kapaciteta rezultirala je sve većom potražnjom za ovim proizvodima i interesom za njih. Iz svega navedenog jasno je da je osnovni i trajni cilj zadovoljstvo kupaca.

Kada je ispravnost proizvoda u pitanju, zahtjevima za sigurnost hrane odgovoreno je uvođenjem Međunarodnog standarda ISO 22 000-2005 - sistema za upravljanje zdravstvenom sigurnošću hrane u 2007. godini, čime se proces proizvodnje mesnih prerađevina odvija planski, utvđenim redoslijedom i po planiranim i nadziranim uslovima, primjenjujući HACCP principe. Time je Menprom postao prva prehrambena industrija u BiH koja posjeduje ovaj certifikat.

Krajem 2008. godine u proizvodnji je uspješno implementiran i Halal certifikat. Pored certifikata, kontrola zdravstvene ispravnosti i kvaliteta svih proizvoda se također svakodnevno vrši i u sklopu interne laboratorije koja ima najsavremeniju opremu iz te oblasti.

Potvrda rečenom su brojne medalje i plakete kao priznanje za sve što je godinama stvarano, a činjenica da su kvalitetom stekli povjerenje kupaca i postali prepoznatljivo ime i brand u Bosni i Hercegovini, ali i šire, čini ih posebno ponosnim.

Menprom je i društveno odgovorna kompanija koja podupire unapređenje društva i kvalitet života u svojoj okolini. Dugi niz godina svoju podršku daju sportskim i kulturnim aktivnostima u lokalnoj zajednici, ali i obrazovanju mladih kroz stipendije te rješavanju egzistencijalnih problema socijalno ugroženih građana.

Zato sljedeći put kada krenete u kupovinu potražite Menprom proizvode i uvjerite se u kvalitetu domaćeg proizvoda.