{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Menadžment treba kreirati jaku strukturu interne revizije

F
2.2.2011. u 15:50
0
0
Menadžment treba kreirati jaku strukturu interne revizije
0
Menadžment treba kreirati jaku strukturu interne revizije
Foto: Arhiv
Privredna komora Kantona Sarajevo (PKKS) organizirala je danas za poslovni sektor jednodnevni stručni seminar o temi interna revizija u preduzećima i bankama, koji je okupio više od 30 polaznika.
Cilj seminara bio je upoznati polaznike o načinu pripreme i vođenju interne revizije, korištenju najbolje međunarodne prakse te o koristima od saradnje interne revizije i interne kontrole, ali i o njenom mjestu u širem sistemu upravljanja.

Predavač Ibrahim Okanović, ekspert iz oblasti finansija i revizije, govorio je, uz brojne primjere, o planiranju revizije, kreiranju godišnjeg i trogodišnjeg plana, zatim o tehnikama revizije s internom kontrolom te saradnji s vanjskim revizorima.

Naglasio je da moderni menadžment treba kreirati jaku strukturu interne revizije kao osnovicu kontrole jedne organizacije.

Pod internom revizijom se podrazumijeva ispitivanje zakonitosti i tačnosti poslovnih operacija i informacija, čiji je glavni cilj poboljšanje poslovanja i funcioniranje organa uprave i jačanje sistema internih kontrola.

Jedan od predavača bila je i menadžerica Projekta za korporativno upravljanje u BiH (IFC) Merima Zupčević-Buzadžić, koja se u predavanjima osvrnula na internu reviziju i kontrolu u sistemu korporativnog upravljanja.

Po njenim riječima, aktivnost interne revizije, koju obavljaju profesionalci s razumijevanjem kulture poslovanja, sistema i procesa, osigurava da su interne kontrole uspostavljene da bi se ublažili rizici, procesi upravljanja bili učinkovitiji i da bi bili ispunjeni organizacijski ciljevi i planovi, saopćeno je iz Službe za informiranje PKKS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: