{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Medalje kvaliteta Ruža ZEPS-a želi 14 proizvođača hrane

Z
26.9.2011. u 11:03
0
0
Medalje kvaliteta Ruža ZEPS-a želi 14 proizvođača hrane
0
Desetak dana prije početka sajma ZEPS u ugodnom ambijentu restorana Trubadur u "Metalurg City Centru" priređena je degustacija proizvoda za medalje kvaliteta "Ruža ZEPS-a". Degustatori-potrošači iz javnog života, među kojima i novinari, ocjenjivali su izgled, miris i ukus 44 proizvoda svrstanih u 10 robnih grupa.

"Za medalje kvaliteta ove godine se natječe 14 proizvođača hrane iz Crne Gore i BiH, a prevladaju proizvodi od mesa, te mlijeko i mliječni proizvodi. Osim degustacije i ocjene dizajna i cjelovitosti pakiranja, svi proizvodi će biti provjereni na Institutu za prehrambene tehnologije Poljoprivredno-prehambenog fakulteta u Sarajevu. Zbirom tri ocjene bit će određen rang prestižnih priznanja, medalja za kvalitet prehrambenih proizvoda Ruža ZEPS-a koje na svojim etiketama već nosi značajan broj prehrambenih proizvoda u BiH i šire", kazala je Snežana Jonjić, predstavnica organizatora sajma, Poslovnog sistema RMK.


18. generalni BH sajam ZEPS 2011 održat će se od 4. do 9. oktobra, a treću godinu uzastopno istovremeno će se održati specijalizirani sajam metala ZEPS Intermetal. Planirane su brojne kolektivne izložbe, a ovogodišnji sajam obilježit će kolektivni nastupi privrednih komora iz BiH i regije.


"Na sajmu će se predstaviti čak 15 privrednih komora, među kojima čak sedam državnih. One će biti smještene u novoj hali površine 3.000 kvadrata", kazao je Javor Pardo, direktor razvoja sajma ZEPS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: