biznis
7

McCann najuspješniji na Golden Drum Festivalu

Klix.ba
Na Golden Drum Festivalu, agencijska mreža McCann za centralnu i istočnu Evropu, u okviru koje posluju i agencije u sastavu I&F McCann Grupe, proglašena je za najuspješniji komunikacijski sistem u ovom dijelu Evrope.

Osvajanju ovoga značajnog priznanja doprinijele su i agencije McCann Beograd i McCann Tirana koje posluju u okviru agencijske mreže I&F McCann Grupa osvojivšijedan Golden Drum i dva Silver Drum-a.

"Poslije proglašenja agencije McCann Beograd za najuspješniju u našem regionu ove godine, nagrada koju je McCann dobio za najbolju agencijsku mrežu u centralnoj i istočnoj Evropi potvrda je kvaliteta rada svih MCE agencija. Ponosan sam što su tom uspjehu doprinijele i agencije McCann Beograd i McCann Tirana osvojivši nagrade na Golden Drum festivalu. Naša vizija je da budemo najpoželjniji komunikacijski patner i da pored najbolje usluge, budemo agencija čije se kampanje prepoznaju po kreativnosti", rekao je povodom ovog uspjeha Srđan Šaper, osnivač I&F McCann Grupe.

Kampanja "Drama u taksiju" koju je agencija McCann Beograd realizovala za Jugoslovensko dramsko pozorište JDP osvojila je nagrade Golden Drum u kategoriji Film (TV, cinema & online) i Silver Drum u kategoriji direktna kampanja, a ušla je i u finale u kategoriji PR. Inovativni i zabavni outdoor oglas "Pillar Workout" za lanac fitnes klubova "FitCurves" koji je osmislio kreativni tim agencije McCann Beograd ušao je u finale u kategoriji Outdoor. Agencija McCann Tirana, koja takođe posluje u okviru I&F McCann Grupe, prva je agencija iz Albanije koja je dobila neku od nagrada na ovom festivalu, osvojivši Silver Drum u kategoriji Events za kampanju „Poštujmo i žive“ posvećene podizanju svijesti o bezbjednosti u saobraćaju.

Festival Golden Drum u Portorožu jedan je od najvažnijih festivala oglašavanja u regionu na kome tradicionalno učestvuju najbolje svjetske agencije. Ove godine održan je dvadeset i prvi put u organizaciji Slovenačke oglašivačke komore. Na festivalu je učestvovalo 30 agencijskih mreža i 291 agencija iz 24 države koje su prijavile ukupno 1220 radova.