{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marinković: Sindikat Fabrike duhana traži novi kolektivni ugovor

S
18.4.2012. u 16:05
0
0
Marinković: Sindikat Fabrike duhana traži novi kolektivni ugovor
0
Marinković: Sindikat Fabrike duhana traži novi kolektivni ugovor
Predsjednik sindikalne organizacije Fabrike duhana Banja Luka Miroslav Marinković zatražio je danas izradu novog kolektivnog ugovora, naglasivši da radnici i sindikat žele da učestvuju u daljim pregovorima o sudbini ovog preduzeća.
Prema njegovim riječima, proces proizvodnje u Fabrici duhana trenutno je sveden na najniže grane, jer je preduzeće staro 124 godine i naći će se na izdisaju ukoliko se nešto ne "prelomi".

On je dodao da Sindikalni odbor i radnici Fabrike duvana nisu zadovoljni odnosom kompletne vlade i institucija Republike Srpske prema daljoj sudbini ovog preduzeća, jer se resorno ministarstvo nije javno oglasilo, nego se tim pitanjem bavi ministar rada i boračko-invalidske zaštite.

"Pitamo se da li su to iskrene namjere. Ako jesu, mi to pozdravljamo, ali ako je u pitanju nešto drugo, mi nismo obojeni politički", rekao je Marinković nakon današnje sjednice Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske.

On je pozvao sredstva javnog informisanja da pomognu Sindikalnom odboru i radnicima preduzeća da dođu do predsjednika Republike kako bi se aktivno uključio u rješavanje sudbine Fabrike duvana.

Predstavnik sindikalne organizacije ribnjaka "Saničani" Aleksandar Tomić istakao je da se ovo preduzeće suočava sa nelojalnom konkurencijom zbog slabih podsticaja države, koji iznose svega četiri feninga za kilogram.

Današnjoj sjednici granskog sindikata, na kojoj je bilo riječi o položaju radnika u poljoprivredi, vodoprivredi i prehrambenoj industriji, nisu prisustvovali predstavnici ministarstava poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede, rada i boračko-invalidske zaštite i Udruženja poslodavaca poljoprivredne i prehrambene industrije, iako su ih iz sindikata na vrijeme pozvali.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: