Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa sta ste ovekivali od premijera Novalica. To vam de stara lopina. Radi u interesu svojih privatnih firmi, kojih ima nekoliko. Uglavom registrovanih na suprugu i kcerke.
vlada FBiH se zaduzuje za penzije kod komercijalnih banaka.Zauzvrat Vlada donosi ovu Uredbu kako bi bankama naštimale što više prihoda.
Pa u samoj uredbi piše ko stoji iza ovoga jasno k'o dan. Član 9. (Nadzor) (1) Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima i ovlaštenjima, vrši kontrolu primjene ove uredbe kod ovlaštenih organizacija, kao i preduzima potrebne mjere predviđene Zakonom i drugim propisima.
Hoce olaksati obrt zatvorice ga i to je to. Ministi u dogovoru sa menadjerima banaka da uzmo i ovo malo duse od obrtnika. Najbolje je zatvoriti i raditi na crno.Po ovome se vidi koliki idioti i ludjaci vode ovu " DRZAVU " sve bolesno na vlasti.
prakticno ne mozes imati slobodan dan ni godisnji to ni u ludilu da te nebi kostalo dodatnih 5-10 hiljada da se to malo ne kosi sa zakonom o slobodnim danima i bolovanju ponasaju se ko da su ljudi stoka a prakticno to znaci ne mozes uzeti robu bez posredovanja banke npr trafika uzme steku cigara na kojoj zaradi 1 KM (Drzava ogranicila zaradu) plati porez i banci 1,7 za proviziju uplate i za polog i utroseno vrijeme budes jos u minusu gdje je logika?
Pa najbolje jednom mjesecno tako da mogu nastimat pazare i na crno nabaviti ono sto su prodali!Baci bogati..
Obrtnici,Pa zar vas skoro 100% upravo ovima nije dala svoje glasove. Tražili ste gledajte!
Jasna stvar da su ovo banke izmajmunisale. Prije pola godine su uveli da se plaća polog pazara na vlastiti račun u iznosu od 1 KM a kad im i to nije bilo dovoljno onda daj svaki da po jednu marku gladnim bankarima. Recimo mali obrtnik ima pazara 100 KM dnevno i sada treba dati mjesečno banci 25 KM na ime pologa pazara. Prije se nije placalo nista a unazad pola godine sedmicno predas pazar i to te kosta 4-5 KM na mjesečnom nivou. Da ne uzimamo u obzir stajanje u redu, trošak vremena i hodanje. Crkli da bog da.
Zasada je ovako: Sverceri paprikama npr.grade vile i dvorce,dok se zatvaraju muzeji,a akademici zive od 600-800 KM penzije. Hoce li poslije ovih novih mjera bit` drugacije,a vidjecemo!
valja Bakiru dati jednu vreću para, hudo jedno!
Firma mala 7 uposlenih 20 god.uredna prema državi.Svaki dan nova opterećenja. Eto Vam firme, eto vam 7 novih radnika na biro,eto vam nenaplačenih potraživanja koja u ovoj državi nemogu nikako naplatiti. Odoh ja za sirijcima i ostalim u Njemačku.bolje tamo kokice prodavat nego ovdje "gazda" bit
Ja kao obrtnik ne polazem u banci svaki dan. Nego polozim na kraju mjeseca u banku ..... pa nisam glup da idem svaki dan. Kad dodje inspekcija kazem samo da imam svoji 3 KM u kasi za kafu kad ode na pauzu. I ne mogu ti nista.
dok oni nama podjele zlatne kasike, nestat ce nam graha! e jeste glasali, svaka vam cast!
Nisam nimalo pogođen ovom viješću i ničim ne mogu biti pogođen. Pogođen sam bio kada su bili izbori, a sve dalje je posljedica tog što me pogodilo. Samo mi je žao onih koji nisu glasali za ovu vlast.
Bravo majstore.
Svi su se oni izmjenjali na vlasti a nama je uvjek isto,Samo mi nije jasno odakle ću sad politički reket plaćat kad svu gotovinu moram polagat.oće oni sad morat izdavat kakve priznanice za mito i korupciju.
u isti kos stavili obucara i firmu koja ima promet 100 hiljada dnevno?!
I MALI OBRTNICI ZNAJU :DDD http://www.srbijadanas.com/clanak/istoricar-salih-selimovic-sokirao-bih-mi-muslimani-smo-srbi-i-govorimo-srpski-jezik-12-10 :DDDD
Dugu starost i tešku bolest..!