Mali akcionari će "oživjeti" Fabriku šećera

S
SRNA
13.3.2012. u 18:06
0
0
Mali akcionari će "oživjeti" Fabriku šećera
0
Mali akcionari će "oživjeti" Fabriku šećera
Mali akcionari bijeljinske Fabrike šećera formiraće organe koji do sada nisu postojali u ovom preduzeću, kako bi "oživjeli" rad u fabrici, rekao je pravni zastupnik zaposlenih u Šećerani Faik Muhić.
"Odlučili smo da se formira skupština, da se izabere upravni odbor i direktor firme, da se izvrši registracija u sudu, a da se od Agencije za upravljanje nelegalno stečenom imovinom zatraži da predstavlja državni kapital do okončanja suđenja Zoranu Ćopiću", naveo je Muhić nakon sastanka sa zaposlenima.

On je podsjetio da je 19 odsto fabrike u vlasništvu malih akcionara, koji imaju pravo da sazovu vanrednu skupštinu, što im je i zakonska obaveza.

"Odlučili smo da sazovemo vanrednu skupštinu i donesemo relevantne odluke koje će inicirati oživljavanje rada fabrike i oživljavanje pravnih procedura, kako bi fabrika konačno izašla iz pravnog statusa koji je vrlo komplikovan. Nema razloga da fabrika ne radi i da ne razgovara sa potencijalnim investitorima", rekao je Muhić.

Radnici Fabrike šećera u Bijeljini ne rade od februara prošle godine, a protiv većinskog vlasnika šećerane Zorana Ćopića vodi se istraga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: