Dobrovoljna odluka
14

M:tel usvojio Dividendnu politiku: Akcionarima zagarantovano najmanje 50% neto dobiti

M:tel
M:tel
Upravni odbor kompanije m:tel usvojio je strateški dokument Dividendne politike kojim je svim akcionarima zagarantovana isplata dividende u iznosu od najmanje 50% neto dobiti.

Ovakvom politikom m:tel potvrđuje lidersku poziciju u isplati dividende, koja je značajno veća od svjetskog standarda, jer telekom operateri prosječno isplaćuju oko 30% svoje dobiti.

Iako donošenje Dividendne politike nije obaveza akcionarskih društava koja posluju na berzi, generalna direktorica kompanije m:tel Jelena Trivan ističe da je m:tel to uradio dobrovoljno kao znak obaveze prema akcionarima i njihove sigurnosti u svoje ulaganje.

M:tel
M:tel

"Imajući u vidu da je m:tel godinama isplaćivao 100% svoje dobiti, ovakvom politikom kompanija se zvanično obavezala da će akcionari uvek imati siguran prinos. Mi želimo da našim akcionarima vratimo najmanje 50% neto dobiti, a da ostatak investiramo kako bi rasla i vrednost kompanije i vrednost akcija. Dividendnom politikom je definisan donji prag, odnosno da iznos nikada neće biti ispod 50% neto dobiti, dok je gornji prag svakako 100", kaže Jelena Trivan.

Iz kompanije m:tel ističu da je Dividendnom politikom dodatno potvrđeno da je m:tel kompanija u koju treba i vrijedi ulagati.