Akvizicija
1

M:tel kupuje kompaniju Telrad iz Bijeljine

Klix.ba
Kompanija M:tel obavijestila je Konkurencijsko vijeće BiH o namjeri da kupi firmu Telrad iz Bijeljine koja se bavi telekomunikacionim mrežama, telefonijom, kablovskom televizijom i internetom te TV produkcijom.

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je 15. februara ove godine zaprimilo Prijavu koncentracije privrednog subjekta M:tel a.d. iz Banje Luke kojom namjerava steći kontrolu nad privrednim subjektom Telrad Net d.o.o. iz Bijeljine.

"Predmetna koncentracija će, prema podacima iz Prijave koncentracije, imati efekt na maloprodajnom tržištu pružanja usluga fiksne telefonije, mobilne telefonije, Interneta te radio i TV programa na području Bosne i Hercegovine", navodi se u obavještenju Konkurencijskog vijeća BiH.

U kompaniji Telrad za sebe kažu da su jedna od vodećih telekomunikacionih kompanija u BiH u oblasti izrade pristupnih telekomunikacionih mreža, javne fiksne telefonije, VoIP i IP telefonije, kablovske televizije, kao i kablovskog interneta.

Kompanija je osnovana 1990. godine kao privatno preduzeće, kasnije društvo s ograničenom odgovornošću i od tada posluje na prostoru BiH, ali i šire.