Upoznajte Brno
44

Promo / Lufthansa Intouch zapošljava: Nova popularna destinacija za život za mlade ljude Evrope

Na šta prvo pomislite kada se spomene Češka Republika? Dobro pivo, dobar provod i nezaobilazni trdelnik! Niste ga probali? Ne znate šta propuštate!

Brno je drugi najveći grad u Češkoj a nalazi se na svega dva sata automobilom od čak tri evropske prijestolnice, Beča, Bratislave i Praga! Mnogi za Brno kažu da je "grad po mjeri čovjeka" - grad bez žurbe i gužve, idealan za one koji vole piće, istoriju i zabavu.

Mnogim ljubiteljima dobrog piva interesantno je i to da Brno obiluje pivnicama u kojima se nude raznorazne vrste piva, a sigurni smo da niste znali da popularno pivo Duff iz planetarno poznate animirane serije Simpsoni zaista postoji i proizvodi se, ni manje ni više nego u Češkoj!

Čak 90 posto Čeha ima završenu najmanje srednju školu, što je jedan od najviših postotaka u Europskoj uniji.

Da poslovne prilike za ljude našeg regiona postoje i u ovoj interesantnoj zemlji, dokazuje i Lufthansa InTouch centar za korisničku podršku u Brnu, koji ponovo zapošljava!

Kompanija Lufthansa InTouch trenutno zapošljava na poziciju Saradnika u centru za podršku korisnicima. Saradnici su zaduženi za pružanje podrške klijentima i korisnicima Lufthanse na njemačkom i engleskom, odnosno italijanskom i engleskom jeziku.

Nije potrebno prethodno znanje ili radno iskustvo u ovoj ili sličnoj branši. Traži se osoba koja je spremna na usvajanje novog znanja i vještina, i koja voli komunikaciju i rad s ljudima. Za sve ljubitelje putovanja, ova prilika je pun pogodak - svi uposlenici Lufthanse ostvaruju ogroman popust na avioletove.

Dva uposlenika Lufthanse InTouch koji dolaze iz BiH, Selman Bavčić i Emir Jaganjac podijelili su svoje utiske iz ove zemlje.

"Želio sam stabilan i siguran posao unutar visoko-organizirane kompanije, tako da nisam puno razmišljao prije nego što sam se prijavio na oglas. Mojoj je odluci, također, doprinijela i činjenica da nisam mogao pronaći posao u struci u mom rodnom Bihaću, ali i da su ovdje jako dobra primanja imajući u vidu da nije skup život, kao što je to recimo slučaj u Njemačkoj“, objašnjava Emir.

Selman dodaje da mu je veliki motivacijski faktor bila i šansa da proputuje svijet.

"Uposlenici LH dobijaju veliki popust na letove, tako da sam samo u prvoj godini rada uspio obići više mjesta nego što sam obišao u zadnjih 20 godina. Tačnije, obišao sam u tom razdoblju mjesta kao što su Amsterdam, Barselona, Bangkok, kao i par ostrva na Tajlandu, te sam uz sve to uspio i doći kući u Sarajevo 2-3 puta“, oduševljeno zaključuje Selman.

Prva tri mjeseca rada su probni period, a odmah se potpisuje ugovor na neodređeno. Tokom probnog perioda, kompanija obezbjeđuje i pokriva troškove smještaja. Kompanija nudi raznovrsne benefite, a velike su prilike i mogućnosti za napredovanje na više pozicije, kao npr. na poziciju Trenera novih uposlenika, zatim na poziciju Quality Assurance-a.

Ove i prošle godine, preko 30 osoba iz regionalnih zemalja su prihvatili ovu poslovnu priliku i preselili se u Brno, a nekoliko njih čeka radnu dozvolu kako bi počeli svoju karijeru u Lufthansi. Još se mislite? Nemojte, zaplovite odmah u avanturu života! Prijavite se OVDJE.