promo
11

Lindex osvaja globalnu nagradu

Lindex je osnovan kao švedska kompanija za donji veš 1954. godine i žene su bile u fokusu od samoga starta. Od tada, Lindex se razvio u snažnu globalnu modnu kompaniju sa prisustvom u 18 zemalja, od kojih je 9 franšiznih.

Lindex je dobio nagradu za dokazanu izvrsnost u polju međunarodne franšize

Globalna nagrada za franšizu je veoma cijenjeno međunarodno priznanje predstavljeno u vodećem i uglednom Global Franchise Magazinu, prepoznaje brendove koji rade na unapređenju međunarodnog franšizirianja. Nagrada za najbolju novu franšizu se dodjeljuje franšizi koja se proširila izvan svoje zemlje, demonstrirala iskrene globalne namjere, pokazala jaku vezu između davatelja franšize i franšizera, razvila, te implementirala inovativne marketinške i planove rasta.

"Velika mi je čast primiti ovu nagradu i biti prepoznat na ovaj način od strane stručnjaka iz ove industrije. Lindex je međunarodna modna kompanija sa snažnim švedskim korijenima i beskompromisnim fokusom na dizajnu i održivosti. Naš sveobuhvatni internacionalni koncept i bliska saradnja sa franšiznim partnerima nas je dovela do uspješnog ulaska na tržište i ekspanziju na nekoliko međunarodnih tržišta", izjavio je Johan Isacson, Direktor franšize u Lindex-u.

Lindex nudi odličan kvalitet i pristupačnu modu sa ponudom ženske i dječije odjeće, donjeg veša i kozmetike

"Bila sam veoma impresionirana načinom na koji je Lindex uspio ostvariti takav uspjeh na novim tržištima. Kako su visoko pozicionirani na domaćem tržištu, tako su uspjeli da se putem franšize prošire na nova tržišta i ja predviđam da će tako nastaviti. U prodaji proizvoda koji imaju veliku konkurenciju na internetu, oni se nalaze u maloprodajnom okruženju i predstavljaju željene proizvode i mjesto koje vrijedi posjetiti", izjavio je Brad Fishman, CEO Fishman PR-a i član žirija.

Ceremonija dodjele nagrada je održana 7. februara 2020. u Orlandu, Floridi na IFA godišnjoj konvenciji, koja je najveći i najprestižniji godišnji događaj međunarodnih franšiza.