Novi servis
0

LG predstavio program "Zero piksel garancije"

SRNA
Predstavnici komapnije LG Agnes Andok i Tibor Čladni predstavili su danas u Sarajevu novi servis u okviru ove firme "Zero piksel garancija" koji nudi zamjenu novog monitora u roku od 72 sata od kupovine u slučaju neispravnosti i jednog piksela, bez dodatnih troškova potrošača.

"Ako kupac otkrije da njegov novi monitor ima neispravan i jedan piksel, takozvani mrtvi piksel, ima pravo da vrati kupljeni proizvod i zamijeni ga za novi odgovarajući LG monitor, i to u roku od 72 sata od kupovine", istakao je Čladni.

On je napomenuo da je ovaj program LG-a pokrenut prije šest godina u Mađarskoj i da se pokazao kao vrlo uspješan.

"Kako je broj neispravnih piksela u odnosu na veličinu ekrana ograničen zakonom, nijedan proizvođač do sada nije bio obavezan obezbijediti ovu vrstu usluge u BiH", istakao je Čladni.

Andokova je napomenula da je kompanija LG poznata po visokokvalitetnim monitorima i drugim jedinsttvenim proizvodima, usmjerenim na potrebe potrošača.

Uporedo sa predstavljanjem programa "Zero piksel garancije" predstavljeni su i novi modeli monitora  E50 sa LED i LCD tehnologijom  koji su dostupni na tržištu BiH.

Predstavnici LG-a naglasili su da monitore ove kompanije osim kvaliteta prati i velika energetska efikasnost, te da su napravljeni od materijala koji doprinose većoj zaštiti životne sredine.