CES 2010 Innovations Awards
0

LG osvojio 15 prestižnih nagrada

Sarajevo-x.com
Consumer Electronics Association (CEA), organizator sajma potrošačke elektronike Consumer Electronics Show (CES) održanog počekom januara u Las Vegasu, odao je priznanje kompaniji LG za izvrsnost u dizajnu i tehnologiji, dodijelivši joj 15 prestižnih nagrada uključujući “Best of” nagradu u kategoriji Online audio/video sadržaj.

LG mobilni telefoni, kućni aparati, poslovna rješenja i kućna elektronika nagrađeni su priznanjima u devet visoko-konkurentnih kategorija: Eko dizajn i održiva tehnologija, Video displeji, Online Audio/Video sadržaj, Video komponente, Audio komponente, Kućno umrežavanje, High-Performance Audio, Kućni aparati i Bežični aparati.

“Više od 100 nagrada CES Innovations Awards za samo sedam godina potvrđuje da je LG lider u inovacijama, visokom performansu i dizajnu,” izjavio je Peter Reiner, viši potpredsjednik za marketing u kompaniji "LG Electronics USA", dodajući, kako ta priznanja odražavaju posvećenost kompanije da pruži korisnicima nešto bolje, kombinirajući inteligentne karakteristike i intuitivnu funkcionalnost sa elegantnim i modernim dizajnom”

LG-jevi laureati za nagrade 2010. uključuju LCD, LED LCD i plazma HD televizore, mrežne Blu-ray Disc plejere i kućne teatar sisteme, mobilne telefone, kućne aparate i povezive eksterne memorije.

Inovacije koje je žiri posebno izdvojio uključuju LG NetCast Entertainment Access sistem za video sadržaje na internetu i LG Full LED Slim backlight LCD tehnologiju.

CES Innovations nagrade svake godine dodjeljuju inženjeri i novinari koji ocjenjuju kandidirane proizvode na osnovu kriterija kao što su korisnička vrijednost, estetika, inovativni dizajn, kvalitet i doprinos kvalitetu života.

Priznanja CES Innovations Awards sponzorira Asocijacija za potrošačku elektroniku (CEA) a podržana su i od Društva industrijskih dizajnera Amerike (Industrial Designers Society of America).