|

Lavrov: Evropa zainteresovana za "Turski tok"

Lavrov: Evropa zainteresovana za "Turski tok"
0
S
SRNA
21.1.2015. u 21:24
27
komentara
0

dijeljenja
Lavrov: Evropa zainteresovana za "Turski tok" Sergej Lavrov (Foto: EPA)
Gasovod "Južni tok" obustavljen je zbog diskriminatorskog odnosa Evropske komisije, a Evropa je već zainteresovana za novi projekat "Turski tok" , izjavio je danas ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.
Lavrov je na konferenciji za novinare u Moskvi rekao da je Evropa trenutno zainteresovana za novi projekat gasovoda "Turski tok" koji bi trebalo da poveća energetsku sigurnost Evrope, zaobilazeći tranzitne zemlje.

"Trenutno predlažemo alternativni projekat, takozvani `Turski tok`, koji je već probudio interes Evrope i već su održani konkretni pregovori. Vjerujemo da će ovaj projekat biti završen i da će povećati energetsku sigurnost Evrope, štiteći je od problematičnih tranzitnih zemalja", zaključio je Lavrov, prenose mediji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 1. decembra prošle godine, tokom posjete Turskoj, objavio da u "sadašnjim uslovima Moskva neće realizovati projekat "Južni tok", jer nije dobila dozvolu od Bugarske i EU.

On je najavio da je Moskva spremna da izgradi drugi sistem gasovoda do Turske i da napravi gasno čvorište na granici Turske i Bugarske.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...