Konferencija u Tuzli
0

"Kvalitet - ulaznica u društvo uspješnih"

Sarajevo-x.com
Sastanak Organizacionog odbora
Sastanak Organizacionog odbora
Asocijacija za kvalitet u BiH i Privredna štampa d.o.o. organizuju 6. Konferenciju kvaliteta u Bosni i Hercegovini pod nazivom "Kvalitet - ulaznica u društvo uspješnih" koja će se održati u Tuzli, 09. - 11. novembra 2011. pod pokroviteljstvom Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komora BiH i Asocijacija poslodavaca BiH.

Konferencija je dio projekta "Unapređenje kulture kvaliteta u BiH i dodjela Državne nagrade za kvalitet" koju zajedno realiziraju partneri: Asocijacija za kvalitet u BiH i Privredna štampa d.o.o. Sarajevo.

Od septembra ove godine Vijeće ministara BiH je zadužilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH da podrži realizaciju projekta Državne nagrade za kvalitet u BiH. Na Konferenciji u Tuzli prezentiraće se način na koji se može uključiti u trku za ovu prestižnu nagradu.

Konferencija se održava u okviru "Svjetskog dana kvaliteta" povodom kojeg Evropska organizacija za kvalitet (EOQ) obilježava „Evropsku nedjelju kvaliteta“, u cilju jačanja svijesti, promovisanja i demonstriranja prednosti i važnosti kvaliteta za konkurentnost evropske privrede. Asocijacija za kvalitet u BiH, kao nacionalni predstavnik Bosne i Hercegovine u EOQ, Svjetski dan i Evropsku nedjelju kvaliteta ove godine obilježava organizovanjem 6. konferencije kvaliteta u BiH.

Ove godine će Konferencija biti podijeljena u dvije oblasti: "Infrastruktura kvaliteta u BiH" i "Razmjena iskustava iz prakse", a biće organizovan i Okrugli sto "Slučajevi dobre prakse u certificiranju sistema kvaliteta". Učesnici Konferencije će imati priliku da dobiju najaktuelnije informacije iz organizacija i institucija koje čine infrastrukturu kvaliteta u BiH, jer od njih zavisi kakav će tretman kvalitet imati u BH društvu.

Konferencija je odlična prilika za susrete i razmjenu iskustava svih aktera u sistemu kvaliteta, od direktora i vlasnika preduzeća, menadžera kvaliteta, konsultanata, do organizacija i institucija koje na bilo koji način učestvuju u implementaciji sistema upravljanja kvalitetom.

Direktori velikih preduzeća, koja imaju uređen i/ili certificiran sistem upravljanja kvalitetom će na Konferenciji imati priliku provjeriti zašto je uređen sistem upravljanja kvalitetom ulaznica u društvo uspješnih na regionalnom i međunarodnom nivou.

Vlasnici malih i srednjih preduzeća će moći iz tuđih iskustava prezentiranih na Konferenciji saznati kako im kvalitet usluga i proizvoda može biti ulaznica u društvo uspješnih na domaćem, posebno na stranom tržištu. I na kraju, svi oni će dobiti priliku da uđu u društvo onih koji će se boriti za Državnu nagradu za kvalitet.

Biće predstavljen i novi projekat Asocijacije za kvalitet u BiH, uspostavljanje EOQ-PRU sheme za certificiranje menadžera kvaliteta. Više informacija, kao i obrazac za učešće na 6. konferenciji kvaliteta u BiH možete naći na stranici www.kvalitet.ba.

Organizacioni odbor 6. konferencije za kvalitet u BiH: mr. sci. Milenko Raguž, predsjednik Asocijacije za kvalitet u BiH, dr. sci. Samir Lemeš, sekretar Asocijacije, mr. Nađa Čomić-Arnautović, Darija Marković, mr. sci. Mirsada Adembegović, prof. Zineta Ćemerlić, mr. sci. Mara Bokić.