Komentari (182)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Emir Kusturica se rodio 24. studenog 1954. u muslimanskoj obitelji.Njegov otac Murat Kusturica je radio u ministarstvu informiranja SR Bosne i Hercegovine,Emirova majka Senija je bila domaćica. Preme povijesnim izvorima (Jevto Dedijer, 1909.) obitelj Kusturica iz Plane kod Bileće podrijetlom je od bugarskih Roma iz Ćustendila
A odakle su ono tzv Bogumili dosli?
@neednolog ne mogu se sjetiti, al znam sigurno da su Vlasi iz Rumunije.
PRIKAŽI ODGOVORE (70)
Šta će destilirati, masnoću sa svoje teleće glave ?
U tom istom mjestu Plana su svi pobijeni i protjerani.. Sta ti okoti ona majcetina sjeme vam se zatrlo
Neka se samo investira. Bolje i takvi nego oni sto prodaju maglu i obecavaju na hiljade radnih mjesta ali samo u predizbornoj kampanji.
Kusturica nije Srbin on je Klingonac! http://1.bp.blogspot.com/-p8iQf7DpyMA/VGDMKja2XGI/AAAAAAAAwpc/MumBzvj-CgE/s1600/klingon-kurn.jpg
Nije mi sad jasno jel' Kusturica sada Srbin muslimanske vjere ili je pravoslavac?
@Integrator Relgiozan čovjek je generator dobrote, a ne zla. Vjera je individualna stvar i prihvata se srcem, razumom, dijalogom, saznanjima i sl. Njegovo je pravo da bude vjere i nacije koju on odabere, a ljudi treba da s takmiče u činjenju dobrih djela.
@Integrator Ja sam naveo kako bi trebalo ili bilo dobro da bude tj. šta religija zastupa, potencira, upućuje, određuje, navodi i sl. Nažalost u pravu si u svom pojašnjenju.
Prije kad su bili izbori u Srbiji svi romi glasali za Koštunicu, pitali ih novinari zašto, a oni k'o iz topa: "pa kako bre zašto, on je naš brat, on je snimio mnogo lep filim o nama cigani"! HAHAHAHAAHAHAAH mislili da je Kusturica HAHAHAHAHAH
Jel ovo onaj lojavi propali režiser, što su ga napenalili iz Saraj'va, što je debil mislio da je bitan što je snimio ono smeće od firaunskog filma, konto promjeniti ime i vjeru, da će postat popularniji, hahahaha..... Kusta poremse ti se usta, lojava gnjido prevarantska....
Ovaj firaun sa Gorice rece JA SAM SRBIN pa srbe uzima lopatom i s ove i s one strane drine.Znaci djikani na aparatima :))))))))
Jebote jesu ove Bosnje Tolerantan narod.Ma svaka Cast!!!!!!!!
Ova Dudkova DVORSKA LUDA nije vise nikom ni interesantna
Nesto dobro i od ovog izgubljenog tipa i budale. proizvodnja etericnih ulja i destilerija je super idea korisna stvar.
Njemu to i treba, zelim da uskoro otvori i parfimeriju, njemu je to stvarno potrebno jer qovna koliko god parfemisao ona smrde.
Smrad pravi pare a fukara blehne i zavidi.Sve tri konfesije.Treba ga jednostavno ignorisati.
Ova slika je definitivno plagijat, jer ako pazljivije pogledate vidjecete da na slici Nemanja drzi podignuta dva prsta, umjesto tri. Ovo je jos jedan los pokusaj falsifikovanja istorije od strane balija.
Ko god on bio vidim da je graditelj. Vecinom istocnu Bosnu i Hercegovinu od Bijeljine do Trebinja. Mozda nam je malo krivo al bilo bi lijepo da i nas neko malo sta izgradi. Kod nas u federaciji nezna niko nesto atraktivno da izgradi samo puni zelja i cekaju da odozgo neko baci.
to ti htjede ispast' pametan?
Na stranu sad Kusturica i tematika oko njega, ali ideja o proizvodnji etericnih ulja u Hercegovini nije nimalo losa. Mnoge ljekovite biljke koje ne uspijevaju sjevernije uspijevaju kod njih dole. Vise puta sam u raznim emisijama gledala priloge o ljudima koji pokrecu sopstvene male biznise koji obuhvataju proizvodnju raznih ulja, masti, prirodne kozmetike, a sve na bazi ljekovitog bilja iz njihovog okruzenja. Pa hercegovacko smilje se izvozi u inostranstvo...
jel' se ovaj masnoglavi toga ufatio, pisi propalo