{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krajem drugog kvartala 2008. probna integralna proizvodnja u Arcelor Mittal Zenica

F
7.2.2008. u 15:55
0
0
Krajem drugog kvartala 2008. probna integralna proizvodnja u Arcelor Mittal Zenica
0
Krajem drugog kvartala 2008. probna integralna proizvodnja u Arcelor Mittal Zenica
Generalni direktor Arcelor Mittal Zenica M.K. Srinivasan danas je tokom skupa posvećenog zaštiti životne sredine u uvjetima rada integralne proizvodnje izjavio da će u narednih nekoliko mjeseci u rad biti puštena postrojenja koja već duže nisu bila u funkciji.
"Pripreme na integralnoj proizvodnji u šta je uloženo više od stotinu miliona eura teku prema planu i očekujemo da će probna proizodnja krenuti krajem drugog kvartala ove godine. Na radovima pokretanja integralne proizvodnje osim naših radnika angažovano je i oko hiljadu eksternih radnika iz BiH i inostranstva", izjavio je Srinivasan.

Bivši direktor za strateški razvoj zeničke kompanije prof.dr. Aziz Mujezinović, danas menadžer za pitanje ekologije u Arcelor Mittal Zenice, rekao je da će zenička čeličana biti jedna od najmodernijih na svijetu, zahvaljujući čemu će godišnja proizvodnja čelika dostizati dva miliona tona.

"Pred rat Željezara je s 23.000 uposlenih proizvodila gotovo dva miliona tona, a naša su očekivanja da ćemo u 2009. ili 2010. s oko 4.000 radnika ponovo dostići taj nivo proizvodnje", rekao je Mujezinović.

Arcelor Mittal Zenica prema najavama njenih čelnika kompletan proizvodni program plasirat će na tržište jugoistočne Evrope.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: