Ukidanjem carina na proizvode iz EU
0
Kovačević: BiH ostala bez 450 miliona KM
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
s6g1nP , [url=http://cukikhfdlnyp.com/]cukikhfdlnyp[/url], [link=http://tihuenhuxqvo.com/]tihuenhuxqvo[/link], http://sssayrapakap.com/
- i\'m in portland and madly crnaivg this light, as well. had some yesterday evening i take advantage of it, every chance i get which lately has only been about once a week. but at least we don\'t have floods and tornadoes.
ko da je ovakvoj drzavi bitno da radi na smanjenju cijena, vece cijene, veci PDV, a nas ko yebe!!!
neka budu cigare skuplje, al nemoj da za hljeb trosim vise od marke dnevno.
idemooo sad povecati cijene namirnica kako bi kompenzirali ovaj gubitak novcanih sredstava ukidanjem carina na pojedinu robu !! tragikomedija naravno da ne moze, oni nama naplacuju izvoz za sve bh proizvode.
@febo Naravno da moze teoretski, ali onda se trazi zadovoljavanje evroskih standarda kvalitete,, posjedovanje ISO certifikata, kojekakve veterinarske i fito-sanitarne mjere, standardizacija i sta sve ne, uglavnom u praksi, malo sta mozemo izvesti jer nasi politicari ne rade na tome, vise im odgovara da se sto vise uvozi, da bi mogli uzimati pinku od uvoznika i vlasnika soping centara. Portparole Kovacevicu, zaboravio si reci da je UIO nize prihode od carina, u potpunosti nadoknadio povecanjem akciza (posebnog poreza) na cigarete, alkohol, bezalkohona pica, kafu, naftne derivate i ostale akcizne proizvode. Zasto ne kazes da se ukupni prihodi UIO od njenog osnivanja, svake godine povecavaju, ali je i to normalno malo, da bi se podmirile ogromne horde rodjaka i familije uhljebljene u bezbrojnim vladama i administracijama, koje ne bi podmirila ni njemacka privreda.
Da li BIH moxe izvoziti iste te proizvode u EU po istom principu?