UniCredit
0

Konkurs za MBA studij u Italiji

Sarajevo-x.com
U toku je konkurs za upis na MBA studij bankarstva u Italiji - "UniCredit MBA: Retail in the Banking and Financial Industry", koji sponzorira Grupa UniCredit. Studij je u potpunosti kreiran u saradnji s priznatim evropskim univerzitetima i podržan od strane uvaženih stručnjaka iz područja bankarstva i finansija. Otvoren je mladim ljudima iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja srednje i istočne Europe.

Program pruža jedinstvenu mogućnost unaprjeđenja praktičnog i teorijskog znanja, što omogućva studentima sticanje analitičkih vještina potrebnih za uspjeh u sektoru maloprodaje. Prvenstveno je namijenjen mladim stručnjacima s prethodnim radnim iskustvom, koji imaju ambiciju profesionalnog razvoja u području maloprodaje i finansija.

Program traje godinu dana (od septembra 2008. do septembra 2009.) i podijeljen je na tri glavna područja: menadžment, finansije i bankarstvo kao i menadžment u maloprodaji. Također, studije uključuje i tromjesečnu praksu u jednoj od podružnica UniCredit Grupe u 23 zemlje gdje kojima Grupa posluje. Rok za prijavu je do 15.7.2009. godine.

Veći dio programa se izvodi na engleskom jeziku, a neki moduli na talijanskom zbog čega se polaznicima pruža mogućnost učenja i usavršavanja talijanskoga jezika. Za vrijeme MBA studija polaznici imaju priliku upoznati i bogatu kulturu Italije, saopšteno je iz UniCredit banke.

Alma Graduate School daje mogućnost stipendiranja te zahvaljujući ugovoru koji ima s UniCredit Grupom, studentima su ponuđeni i povoljni uvjeti kreditiranja.

Više informacija o samom programu, kao i potrebnim uvjetima možete naći na web stranici: www.almaweb.unibo.it/eng/home_unicreditmba.html