biznis
0

Konkurencija McDonald'su: U Hrvatsku dolazi Burger King?

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Jedina ozbiljna konkurencija McDonald'su, Burger King mogao bi se uskoro otvoriti u susjednoj Hrvatskoj. Franšizu je navodno dobila slovenska Sportina iako ne žele ni potvrditi ni demantirati, piše Poslovni dnevnik.

"Glasine o dolasku Burger Kinga postoje već neko vrijeme. Dok su te informacije neslužbene, ne možemo ih komentirati ali jasno je da će se to vremenom dogoditi", rekli su iz McDonald'sa.

Na službenim stranicama Burger Kinga stoji kako nema mogućnosti dobivanja franšize, što znači da je ili neko ima ili da iz lanca brze hrane nisu ni zainteresirani za hrvatsko tržište, prenosi 24sata.hr.

"Ne bih vam mogla potvrditi tu informaciju. Za to ćete morati poslati upit direktno u Burger King, jer oni su jedini ovlašteni davati takve informacije", rekla je Nina Korać, direktorica Sportine u Hrvatskoj.

Nakon što se u Hrvatskoj otvorio KFC, čiju franšizu ima firma Amrest, pričalo se i o otvaranju Burger Kinga. Amrest drži Burger King u nekim zemljama srednje i istočne Europe, ali navodno ne može dobiti franšizu za Hrvatsku jer je ima Sportina.

Sportina grupa otvorila je BK restoran u Sloveniji prije dvije godine, a iako se najavljivalo više, ostali su na jednom. Nisu nikada otkrili detalje, ali u javnom dokumentu o franšizi stoji da vlasnik treba uložiti između 316 hiljada i 2,7 miliona dolara za kupovinu i opremanje nekretnina. Za njemačko tržište firma koja želi franšizu mora imati kapital od najmanje 500.000 eura u likvidnim sredstvima.