Veliki tehnološki događaj
0

Konferencija o preoblikovanu posla korištenjem IT-a

Sarajevo-x.com
Oracle Bosnia 20. oktobra organizuje Oracle dan – jednodnevnu konferenciju o načinima preoblikovanja posla korištenjem informacionih tehnologija u Hotelu Evropa u period od 08:00 do 17:30 sati.

Na konferenciji, osim domaćih i internacionalnih Oracle stručnjaka, učešće će uzeti i predstavnici drugih svjetskih IT kompanija, puput Intel-a i Gauss-a, kao i predstavnik domaćeg sektora korisnika Oracle solucija, kompanija BH Telecom.

Oracle dan predstavlja otvoren prostor za razgovor i razmjenu iskustava o mogućnostima unapređenja posla korištenjem informacionih tehnologija.

Cilj konferencije, koja predstavlja kombinaciju funkcionalnih i tehnoloških saznanja usmjerenih prema jednom cilju, jeste pokazati kako snaga jednostavnosti može promijeniti ulogu informacionih tehnologija i postati sredstvo koje vodi ka poslovnim inovacijama.

Na konferenciji će biti prezentovane Oracle solucije i najuspješniji primjeri implementacije u poslovnom ambijentu, te prenesena iskustva korisnika i poslovnih partnera iz javnog i privatnog sektora.

Neke od tema konferencije su i inovacije, kao i najbolji primjeri poslovnih transformacija i dostignuća u javnim i privatnim Oracle solucijama, noviteti u načinima maksimiziranja efikasnosti informacionih tehnologija u poslu kao i primjerima Oracle rješenja implementiranih u praksi.

Konferencija će obuhvatiti glavne teme vezane za potpuno integrisane otvorene poslovne aplikacije.

Između ostalih, učesnici će imati priliku prisustvovati specijalnim sesijama poput "Upravljanje troškovima" - od plana do realizacije na primjeru osiguravajućeg društva, „Pretvorite svaku interakciju sa klijentom u novu poslovnu priliku“, Upravljanje talentom - lider u aplikacijama za Upravljanje ljudskim kapitalom“.