biznis
0

Konferencija o javnim finansijama i fiskalnom upravljanju

FENA
Projekat EU podrške fiskalnoj politici Bosne i Hercegovine (EUFPS) organizira konferenciju o javnim finansijama i fiskalnom upravljanju od 1. do 5. jula u Sarajevu.

Konferencija ima za cilj jačanje analize fiskalne politike u BiH. Fokus konferencije biti će na statistikama, makroekonomiji i fiskalnoj prognozi, budžetskoj koordinaciji i fiskalnim pravilima, porezima i rashodima kao i procjeni fiskalne politike i fiskalne održivosti.

Konferencija će okupiti vodeće međunarodne izlagače i predstavnike iz organizacija koji su korisnici projekta: Odjeljenje za makroekonomsku analizu, Ministarstvo finansija i trezora BiH, Ministarstvo fimansija federacije BiH, Ministarstvo finansija RS-a, Uprava za prihode Brčko Distrikta i Centralna banka BiH kao i predstavnike iz međunarodnih organizacija.

“Vjerujemo da će EUFPS konferencija podići svijest o ključnim pitanjima u fiskalnom upravljanju i biti idealan forum za prezentiranje EU Acquisa-a u oblasti analize i procjene fiskalne politike kolegama iz BiH. Omogućit će bh. zvaničnicima da razmjene iskustva i poglede sa svojim kolegama iz evropskih zemalja”, izjavio je tim lider EUFPS projekta Boris Petkov.