Za jači turizam
30

Promo / Kompleks ViLand Resort u Visokom unaprijedit će turističku ponudu BiH

Projektni tim ViLand Resorta 26.05.2017. godine predao je pismo namjere i projektnu dokumentaciju u Općinu Visoko za prvi "Full of Life resort" koji bi se gradio na prostoru bivše kasarne u Visokom, u neposrednoj blizini najužeg centra, te samo 3 km udaljen od isključenja sa Koridora 5C.

U proteklih deset mjeseci tim stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, vođen krilaticom ViLand Resort – Full of Life (ViLand Resort – pun života), koncipirao je izgledom i sadržajem jedinstven projekat privlačan kako za domaće, tako i za strane turiste. Samim tim, naš projekat značajno bi unaprijedio turističku ponudu Bosne i Hercegovine, ali i predstavljao zamajac razvoja turizma Visokog i regiona.

"Osluškujući potrebe lokalnog stanovništva, kao i zahtjeve stranih turista na površini od oko 9 hektara kreirali smo niz modernih i kompatibilnih sadržaja koji pružaju mogućnost razvoja izletničkog, vikend i boravišnog turizma: glamping zona sa luksuznim šatorima i drvenim kućicama oko bio jezera i u krošnjama stabala; hotel i spa centar sa unutrašnjim zelenim vrtovima i centrom za zdravlje; scouting zona sa šatorima, bio jezerom i skakaonicom; kamping zona; piknik zona; adrenalinski park sa zip lineom; up&down biciklistička staza za djecu; fudbalski i multisport tereni sa pratećim sadržajima; street workout i fitness na otvorenom; stijene za penjanje; unutrašnja i vanjska dječija igrališta; unutrašnji i vanjski multifunkcionalni prostori za organizaciju društvenih, kulturnih i sportskih događaja (koncerti, izložbe, team building, predavanja, prezentacije, vjenčanja, laser tag, silent disco, kuglanje, badminton, squash i sl.); tržnica na otvorenom; zatvorena tržnica sa food courtom; mnoštvo ugostiteljskih i shopping objekata", saopćio je tim ViLand Resorta.

Dodaju da im je za implementaciju ovog projekta, kao i za samo funkcionisanje neophodna je sinergija i dugoročna saradnja njihovog tima, lokalne zajednice i malih poduzetnika što će, nadaju se, rezultirati zaokruženim i jedinstvenim turističkim proizvodom.

"Prepoznajući značaj razvoja turizma i kvalitetne turističke ponude, te imajući u vidu turistički potencijal Bosne i Hercegovine, ViLand Resort će biti samo jedan od projekata koji grupacija ViLand ima namjeru razvijati u sektoru turizma", poručuju.