promo
161

Kompanija Reeinvent organizovala prvu "Cookalong" radionicu u Sarajevu za svoje uposlenike

Reeinvent je kompanija koja se bavi razvojem softvera i danas ima dvije kancelarije - jednu u Malmö-u, a drugu u Sarajevu.

Cilj kompanije je razvijati održiva softverska rješenja, te istovremeno očuvati dugotrajna partnerstva, kako sa klijentima, tako i sa uposlenicima. Kako to postižu?

"U našoj kompaniji veliku pažnju pridajemo balansu između poslovnog i privatnog života i nastojimo da stvaramo i njegujemo takvu kulturu kompanije, koja će održati taj balans. Mišljenje uposlenika nam je vrlo bitno i to je jedan od faktora koji uzimamo u obzir kada uvodimo određene promjene u kompaniji, jer smatramo da samo sa zadovoljnim uposlenicima, možemo postići uspjehe i na poslovnom planu."

"Kombinacija vrijednosti Bosanske i Švedske kulture definiše našu kompaniju i definitivno je izdvaja na tržištu", kažu nam predstavnici Reeinvent-a.

"Na koji način smo se odlučili baš za ovu aktivnost? Lako! Pronašli smo osobu koja njeguje iste vrijednosti kao naša kompanija i tako ostvarili saradnju sa Edinom Džematom."

Rođen u Bosni, Edin je bivši kapiten švedskog kulinarskog tima i pobjednik švedskog takmičenja MasterChef. Danas i pored restorana u Švedskoj, zapošljava lokalno stanovništvo putem jednog od svojih sarajevskih restorana, Šah Mat.

Tokom više sedmica planiranja Cookalong radionice sa Edinom, marljivo se razgovaralo o tome kako inspirisati tim da razmišlja izvan okvira svakodnevnice kada je u pitanju prehrana, odnosno kuhanje jednostavnih, zdravih jela sa sezonskim sastojcima, kao i kako zaista uživati u spremljenom obroku. Edin Džemat, u pratnji sushi chef-a Kenana Haskovića, pokazali su Reeinvent timu kako da naprave večeru od tri slijeda: supu od jeruzalemske artičoke kao ukusno predjelo, japansko jelo sushi za glavno jelo, te sladoledni desert sa pečenom dunjom. Uposlenici su bili podijeljeni u timove i “takmičili” se koji tim će spremiti bolje jelo. Na kraju su svi uživali u degustaciji istih.

Švedska ambasada u Sarajevu pokazala je podršku ovom projektu i sa zadovoljstvom smo u našu Cookalong radionicu ugostili Johna Skoglunda, zamjenika šefa misije.

Po čemu je ovaj projekat poseban? "Ovo je projekat koji je okupio mnogo strastvenih ljudi koji žele da rade pozitivne stvari u našoj zajednici. Projekat kao takav je imao više ciljeva, te je služio kao team building, da izvede softver inženjere iz njihove zone komfora, te da zbliži sve učesnike kroz kuhanje sa švedskim MasterChef-om bosanskih korijena. Misija Reeinvent-a nije samo da pokaže da se pozitivne stvari dešavaju oko nas, već i da ostavi trajni uticaj i nezaboravne uspomene na ljude koji rade sa nama, za nas i da okupi one koji dijele naše zajedničke vrijednosti. U ovom slučaju, to su Edin Džemat, Švedska ambasada i naš tim", kazali su iz Reeinvent-a.

"U nastojanju da ostanemo relevantni u budućnosti, podstičemo naš tim da živi aktivnim stilom života, istražuje nove destinacije, isprobava nove stvari u različitim oblastima, razvija se na svim poljima, stoga je pomenuta Cookalong radionica sa Edinom, prva od nekoliko radionica, koje Reeinvent planira organizovati za ovu godinu."