|

Kompanija Mtel ispunila međunarodne standarde za bezbjednost informacija

Kompanija Mtel ispunila međunarodne standarde za bezbjednost informacija
0
Klix.ba
29.12.2014. u 16:11
18
komentara
0

dijeljenja
Kompanija Mtel ispunila međunarodne standarde za bezbjednost informacija
U decembru mjesecu 2014. godine, Mtel je dobio certifikat kojim se potvrđuje da ova kompanija potpuno ispunjava zahtjeve međunarodnog standarda za bezbjednost informacija ISO 27001:2013. Mtel je prva kompanija u regionu koja je sertifikovana za unaprijeđenu ediciju standarda ISO 27001 iz 2013. godine, saopšteno je iz ove kompanije.
Sertifikat o ispunjavanju zahtjeva standarda ISO 27001:2013 izdao je akreditovani TÜV Austria Holding AG, koji potvrđuje da Mtel efikasno primjenjuje politiku upravljanja bezbjednošću informacija. Nezavisni tim za provjeru je potvrdio da je u kompaniji evidentna "visoka svijest i opredjeljenje svih ispitanika za sistem bezbjednosti informacija“, kao i da je Mtel "u potpunosti i impresivno implementirao sve zahtjeve standarda ISO/IEC 27001:2013“.

"Primjenom Politike bezbjednosti informacija obezbjeđuje se očuvanje povjerljivosti, integriteta i dostupnosti informacija u procesima kojima se nude usluge Mtel poslovnim korisnicima. Ovaj certifikat je potvrda ozbiljnog pristupa kompanije Mtel pitanju smanjivanja rizika za bezbjednost informacija na najmanju moguću mjeru, kao i dokaz da na pravi način i pravovremeno postupa sa poznatim rizicima koji mogu postojati po bezbjednost informacija. Dobijanjem ovog međunarodnog certifikata Mtel se pridružio grupi renomiranih svjetskih telekom operatora i još jednom potvrdio svoju opredijeljenost za konstantno podizanje kvaliteta poslovanja i učvršćivanje korporativnog imidža kompanije", navodi se u saopštenju.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...